Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Street Art muur in de Haarlemmerbuurt

Door: Alice Ernest
25 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is haalbaar bevonden. Street art draagt bij aan verfraaiing van de openbare ruimte en draagt bij aan de leefbaarheid van de Haarlemmerbuurt. De eigenaar geeft toestemming voor plaatsing van de buitenkunst. Het is wel noodzakelijk dat het plan ter advisering wordt voorgelegd aan het Stadscuratorium Amsterdam. Bij akkoord kan het uitgevoerd worden.

Voor deze muur nodigt de Haarlemmerbuurt opkomende of bekende nationale en internationale Street Art artiesten uit.

Street Art muur in de Haarlemmerbuurt

Hoe tof zou het zijn om een curated Street Art muur te hebben in de Haarlemmerbuurt? De eerste van Amsterdam.

Voor deze muur nodigt de Haarlemmerbuurt opkomende of bekende nationale en internationale Street Art artiesten uit om deze muur van art te voorzien. We zullen hiervoor samenwerken met een vooraanstaand kunstenaar die als curator zal functioneren voor deze plek. We willen 4 x per jaar een kunstenaar uitnodigen zodat er regelmatig nieuw werk is te bewonderen. Leuk voor de buurt, voor Amsterdam als kunst en cultuur stad en voor Street Art liefhebbers.

We zullen in de Haarlemmerbuurt ook een plek creëren waar je terecht kunt voor meer informatie over de kunstenaar en zijn of haar kunstwerk. Het maakproces en het idee achter het kunstwerk zullen we vastleggen op beeld zodat we dit aan bezoekers kunnen laten zien en bewaren voor ons archief.

De Haarlemmerbuurt is van oudsher een buurt met een ‘randje’. Avontuurlijk en non-conformistisch, waar men altijd zoekt naar nieuwe uitdagingen. Het verleden is tastbaar aanwezig in de Haarlemmerbuurt maar we zouden graag ook hedendaagse ontwikkelingen willen laten zien. Deze plek moet een pleisterplek worden voor Street Art liefhebbers en bewoners. Een plek voor hedendaagse, vooruitstrevende en spraakmakende street art.

Voor jong en oud, voor Mokum, voor iedereen.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Joan Belmer | 25 april 2021 22:44

De Haarlemmerstraat is het creatieve hart van Amsterdam waar ik geboren en getogen ben.

Reageren


Anne Roest | 26 april 2021 11:28

De Haarlemmerbuurt vind ik een prachtige wijk! Het heeft nog iets authentieks, met kleine aparte winkeltjes, heel sfeervol! Een kunstmuur past hier heel goed in! Het wordt eigenlijk wel tijd dat Amsterdam zo'n muur gaat realiseren. Is toch een wereldstad!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren