Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Eberhardjes Amsterdam

Door: Ineke Kuiper
25 april 2021
Centrum Begroot | 1 jul. 2021, 11:58

Er heeft een heroverweging plaatsgevonden op verzoek van de stadsdeelcommissie. Dit plan is in de heroverweging alsnog haalbaar bevonden. De huidige locatie van de Eberhardjes stichting zit midden in het Centrum en vanuit hier wil men activiteiten organiseren gericht op de bewoners van Centrum.

Met het Eberhardje, het koekje van Amsterdam, verbinden we bewoners, bezoekers en bedrijven in Amsterdam.

Op 5 mei 2018 werd het Eberhardje als 'koekje van Amsterdam' gelanceerd tijdens de Vrijheidsmaaltijd voor Lieve Amsterdammers (www.eberhardjes.nl

De horeca in Amsterdam omarmde het koekje en ruim 2 miljoen Eberhardjes werden verkocht. Met de opbrengst van de Eberhardjes worden via de Stichting Eberhard voor Amsterdam verbindende initiatieven in Amsterdam ondersteund. 

De Eberhardjes zijn het afgelopen jaar door de initiatiefnemers geschikt gemaakt voor verkoop in de consumentenmarkt. In de tussentijd bleef de stichting mensen in Amsterdam, die goed doen voor elkaar, in het zonnetje zetten met Eberhardjes. 

Het grote plan is om in 2025, wanneer Amsterdam 750 jaar bestaat, met hét koekje van Amsterdam een voorbeeld te zijn voor hoe de samenwerking tussen verschillende partijen in Amsterdam, direct van positieve invloed is op de leefbaarheid in de stad.

Verbinding tussen de mensen en bedrijven in de stad staat daarbij centraal.

Om de activiteiten van de Stichting zichtbaar te maken én tegelijkertijd een locatie te bieden voor ontmoeting vestigt de stichting zich vanaf 1 mei a.s. op een prachtige locatie in het hart van Amsterdam. 

Met de stichting wil Team Eberhardjes het ‘goed voor de stad en elkaar zorgen’ een steeds grotere olievlek laten worden. In lijn met het beleid van Amsterdam om actief in te zetten op duurzaam toerisme creëren we in het toeristische centrum een plek  waar Amsterdammers hun eigen koektrommel kunnen vullen. Daarnaast wordt het een plek om projecten te presenteren en elkaar te leren kennen. 

Om dit te kunnen realiseren hebben we budget nodig om de locatie in te richten en de mensen die uren steken in de organisatie deels te kunnen betalen. Dit is van belang voor de continuïteit en de groei in verkoop, die we voor ogen hebben, in samenwerking met de bedrijven en inwoners, waardoor steeds meer geld beschikbaar komt voor verbindende projecten in de stad Amsterdam. 

Lees meer op: www.eberhardjes.nl/centrumbegroot

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren