Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Stadstuin realisatie, vergroening in de Jordaan.

Door: Erik Kruize
25 april 2021
Centrum Begroot | 24 jun. 2021, 09:01

Het plan is niet haalbaar, omdat het niet realistisch is dat het plan binnen een jaar uitgevoerd kan worden. Voor het plan is ook een omgevingsvergunning nodig (vervangen muur voor een hek) en voordat er een tuin ingericht kan worden moet eerst onderzocht worden of de bodem verontreinigd is en moet de grond gereed gemaakt worden voor beplanting. Dit kost veel tijd. Daarnaast is er ook geen toestemming verkregen van de eigenaar, wat een van de spelregels is van Centrum Begroot. Verder betreft het een plan voor een tuin die slechts toegankelijk lijkt te worden voor een select aantal mensen, en niet voor de (hele) buurt. Belangrijk is bovendien dat de tuin direct grenst aan de achtergevels (rustige achterzijde) en tuinen van andere buurtbewoners, het is uit de aanvraag onvoldoende duidelijk dat met deze bewoners voldoende afstemming heeft plaatsgevonden.

Het opknappen, en voor omwonenden openbaar maken van een (nu nog) afgesloten stadstuin in de Jordaan.

Het plan is het realiseren van een stadstuin voor de omwonenden in dit stukje Jordaan.

Achter deze vieze graffiti muur liggen 2 stadstuin kavels (ASD08L3482 = 60 m2 en ASD08L3483 = 58 m2, in totaal 118 m2)  waar jammer genoeg geen gebruik van kan worden gemaakt.
We willen met het plan bereiken dat we er een 'groene' ontmoetingsplek voor de omwonenden realiseren waar eenieder naartoe kan om even te relaxen, spelen of gezellig een praatje te maken met de buren. 
Het plan is om deze 'vieze' muur af te breken, er een hek met poort te plaatsen en daar groen tegen aan te planten. Dit geeft al direct een mooier straatbeeld. Daarnaast om de stadstuin op te knappen met een pad, diverse bankjes, gras, bloembakken en beplanting.
Het resultaat is dat we er weer een mooi stukje groen bij krijgen in de stad.
Hiermee voldoen we ook eens aan de wens van de gemeente, om Amsterdam te vergroenen.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Frans Horbach | 30 april 2021 14:21

Ik ben het inhoudelijk eens met het realiseren van deze stadstuin, mits er voldaan kan worden aan een aantal voorwaarden die verwaarlozing en gebrek aan onderhoud moeten voorkomen. Ook vind ik dat de stadstuin s'nachts afgesloten moet kunnen worden om oneigenlijk gebruik en (geluid)overlast te voorkomen, en dat ook eventuele veiligheidsrisico (inbraak) voor omwonenden moeten worden meegewogen. Ook eis ik dat de mooie dennenboom aan de rechterzijde in geen geval wordt gekapt. Ik woon er naast.

Reageren
Erik Kruize | 1 mei 2021 10:38

Beste buurman Frans, De bedoeling van het plan is een stadstuin te realiseren voor omwonenden en door omwonenden (Onderhoud door de gebruikers). Hetzelfde principe als het Bakkerpleintje (tussen Tuinstraat 76 en 90) een heerlijke groene tuin, alleen toegankelijk voor sleutelhouders (omwonenden). Dus afgesloten. En die grote boom is de eyecatcher van de tuin en de omgeving, dus absoluut niet weg.Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren