Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Bomen in het Funenpark

Door: Bernard Blokzijl
23 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is beoordeeld als niet uitvoerbaar binnen een jaar. Het aanplanten van bomen gaat volgens een vaste procedure en fasering. De gemeente heeft een vervangingsprogramma dat op dit moment al achter op planning loopt. Het is wel mogelijk om aan de lijst extra bomen toe te voegen maar dit zal niet binnen een jaar te realiseren zijn. Daarnaast heeft het Funenpark een speciale (drainage-) ondergrond waardoor er niet zomaar bomen bijgeplant kunnen worden. Het stadsdeel is wel van mening dat de aanplant van bomen in het park een gewenste ontwikkeling is waar zij zich hard voor gaat maken buiten Centrum Begroot om

Het Funenpark is voor een park nogal steenachtig en steriel met weinig schaduw in de zomer.

Het plan is om het Funenpark van meer bomen te voorzien om de woonomgeving meer klimaatbestendig en aangenaam te maken. Bij hevige regen staat het Funenpark snel blank en in de zomer warmt het Funenpark meer op dan de directe omgeving. Bomen vertragen de hoeveelheid regen die direct op de bodem neerslaat en zorgen in de zomer voor de nodige hoeveelheid verkoeling. Meer bomen in het Funenpark komt ten goede van bewoners, gebruikers, biodiversiteit en klimaatbestendigheid van de stad.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Cindy Piket | 24 april 2021 00:11

Dit voorstel draagt bij aan een prettig woon- en verblijfklimaat voor iedereen die van het park geniet. Daarnaast is het in de zomer echt erg warm in het park en meer bomen en schaduw helpen hiertegen. In het oorspronkelijke plan is ook verwezen naar het groene karakter van het Sarphatipark als referentie. Die vergelijking gaat op dit moment zeker nog niet op, maar hopelijk met dit voorstel wel.

Reageren


Joost Hoozemans | 24 april 2021 12:48

Dit voorstel voorziet in de wens van vele bewoners om een meer divers Funenpark te krijgen. Het zal nog meer aan voelen als een groene oase in de stad.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Henk Brandt | 26 april 2021 10:36

Tegen, want Erzijn al genoeg bomen in het Funenpark. Vanuit mijn keukenraam zie ik er al dertig. In en rond het schoolplein en de speeltuin staan er zo'n vijftig bomen. In de hele noord-west kant van het Funenpark tussen de Frans de Wollantstraat en de Cruquiskade zijn het er ongeveer honderd. Er moet genoeg plek overblijven voor de mensen om in de zon te zitten en als het echt warm is zijn er ook voldoende schaduwplekken.

Reageren


Rob Faltin | 24 april 2021 21:51

Ik hou helemaal van bomen maar ook erg van de zon. In mijn vorige woning had ik een boom voor mijn huis waardoor de zon en het verdere uitzicht beperkt werden. Dat wil ik liever niet voor mijn huis.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren