Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Bruisend chillpleintje voor Nieuwmarkt jongeren

Door: Maaike Fleur
23 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als niet haalbaar beoordeeld. Vorig jaar is reeds een plan ingediend bij Centrum Begroot om de directe omgeving van het basketbalveldje op het Keizersplein te vergroenen. Dit plan is gehonoreerd, mede door een enorme hoeveelheid stemmen uit de buurt en wordt deze zomer gerealiseerd. Zie voor meer informatie: https://www.keizerstuin.nl/. Het plein wordt een fijne groene verblijfsruimte voor de buurt, waar hopelijk straks ook jongeren zich (nog meer) thuis voelen. Verder zijn er op dit moment gesprekken opgestart tussen de gemeente en DOCK over de behoefte om meer faciliteiten voor jongeren te realiseren in het gebied. Op de genoemde plek is niet veel ruimte om veel uit te bereiden, wat de mogelijkheden dus beperkt maakt.

We willen een fijne ontmoetingsplek ontwikkelen met en voor Nieuwmarktbuurt jongeren, waar altijd iets te doen is.

Het is belangrijk om samen met jongeren uit de buurt het basketbalpleintje naast de Flessenman fijner te maken.
 
Voor jongeren uit de Nieuwmarktbuurt is er nu geen duidelijke eigen plek. Tot 12 jaar zijn ze welkom op Speeltuin de Waag, maar als ze ouder worden gaan ze door de buurt zwerven en veroorzaken soms overlast.
 
We zoeken één plek waar jongeren uit de buurt altijd terecht kunnen om elkaar op te zoeken en waar actieve bezigheden plaatsvinden.
 
Het basketbalpleintje naast de Flessenman is al beperkt ingericht voor jongeren, maar er is te weinig gelegenheid om echt lekker te chillen. Er staan nu fout geparkeerde Piaggio wagentjes op het pleintje en het is er ongezellig.
 
Met nieuwe hangbankjes, WiFi, een informatiebord met het wekelijkse activiteitenoverzicht, een watertappunt, mooie graffiti, een kleine skateramp, voetbalgoaltjes en een kooi of net om het pleintje zou deze plek veel aantrekkelijker voor onze jongeren gemaakt kunnen worden.  
 
Dit moet ook een fijne ontmoetingsplek worden voor wekelijkse activiteiten door de jongerenmedewerkers van Dock en Sciandri, en voor de activiteiten van het plan ‘Top tieners - Nieuwmarkt’.  Door middel van een structurele programmering van regelmatige activiteiten op een fijne chillplek houden jongeren binding met elkaar en met de buurt.

 In het Parool is in 2018 ook al geconstateerd dat jongeren in de stad zoeken naar fijne chillplekken.https://www.parool.nl/nieuws/op-deze-plekken-chillen-pubers-beter-dan-thuis-netflixen~bb70c6f3/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Mira Merme | 23 april 2021 19:19

I think is essential because teenagers need somehwere of their own to be as they are neither children nor adults. Currently they are on the streets, they are angry and disappointed and covid has made things worse for them. We need to support them.

Reageren


Arie Hoekstra | 25 april 2021 16:00

Ik ben voor, want de jeugd heeft helemaal geen plek om te spelen of om gewoon elkaar te ontmoeten.
En omdat ze had niet hebben ontstaat er ook onenigheid tussen de jongeren en de buurtbewoners. Geef je een eigen plek, een honk. Nu weet ik niet op dat basketveld-pleintje zo'n goede plek is.
De overlast moet zich niet gaan verplaatsen van de ene plek naar de andere plek, denk ik dan.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren