Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Zero Waste Hub

Door: Juliet van Es
23 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:13

Het plan is als niet haalbaar beoordeeld. Het plan is niet concreet genoeg en niet uitgewerkt . Ook is er geen locatie met toestemming van de eigenaar aangedragen voor de uitvoering van dit plan..

Samen gaan we de strijd aan tegen verspilling in de Zero Waste Hub

Op dit moment scheiden Amsterdammers maar 30% van hun huishoudelijk afval. En dit terwijl grondstoffen steeds schaarser worden en we alleen maar meer afval produceren. Zonde! Met de Zero Waste Hub gaan wij samen met de buurt de strijd aan tegen verspilling en zwerfafval! 

De Zero Waste Hub wordt een ontmoetingsplek, met als doel sociale en duurzame impact in de stad te maken. Bewoners en ondernemers kunnen hier samen leren en werken aan initiatieven voor een schonere en groenere buurt. Er worden workshops gegeven over recycling en upcycling, er is een repaircafé en er worden clean-ups en andere events georganiseerd. Ook onderzoeken we er hoe we een lokaal circulair ecosysteem kunnen opzetten met de buurt en welke restproducten we hiervoor kunnen gebruiken. Denk hierbij aan koffiedik, sinaasappelschillen, hennep en andere restproducten die we in de buurt kunnen verzamelen. 

Dit idee is een initiatief De Gezonde Stad en Green Light District. Voor dit project maken we gebruik van de expertise van De Gezonde Stad in het opzetten van Zero Waste Labs en bewustwording creëren rondom het scheiden van afval. Samen laten we zien dat het inzamelen en upcyclen van afval ook leuk kan zijn! 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren