Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Top tieners -Nieuwmarkt-plek voor JEUGD 10-15 jaar

Door: Andrea Palm
23 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het is een leuk plan voor de jeugd, ook omdat voor deze leeftijd niet veel activiteiten voor worden georganiseerd. Er is een samenwerking tussen de planindiener en DOCK.

Stimulerende activiteiten voor alle kinderen uit het Centrum- Oost, jeugdprogramma's onder proffessionele begeleiding:sport, spel, samenzijn

Stimulerende activiteiten en ruimte voor Kinderen tussen 10 en 15 jaar, in de oostelijke binnen stad. Er is nauwelijks aandacht voor deze kwetsbare groep. Vorig jaar zijn we begonnen en willen graag de programmering voor ca 300 kinderen uit de gehele buurt voortzetten.  Professionele begeleiding, op regelmatige basis voor activiteiten ter bevordering van samenhorigheid en evenwichtige ontwikkeling.
De mogelijke overlast zoals luidruchtig hangen, vernieling , drugsgebruik, vervuilen doen deze kinderen (nog) niet en we willen voorkomen dat de kinderen dit pad gaan bewandelen.
Voor een zelfstandige en weerbare ontwikkeling van de ze kwetsbare groep vragen we hulp, zodat we de kinderen leren kennen, de aandacht eerlijk verdelen en vooral hun een plaats verschaffen en beschermen in de samenleving. vgl https://allecijfers.nl/buurt/nieuwmarkt-amsterdam/

De programmering gaat in eerste instantie uit van bekende modellen uitgevoerd door professionals, die b.v.b. wekelijks worden ingehuurd voor:
Eten en koken, skaten, schaatsen en free-run, dance en boxen,  praten, lezen en schrijven, meiden en jongens, smartphone en megabytes, zwemmen, klimmen en tuineren.
 Alle kinderen tussen 10 en 15 jaar mogen meedoen.
 In een dynamisch proces zal zich uitwijzen, wat werkelijk de behoeftes van deze groep is. De behoeftes kunnen gemeenschappelijk of individueel zijn. Kortom we stellen het eigen initiatief op de voorgrond en maken de kinderen eigenaar en beheerder van de activiteiten.

Openbare locaties zullen weer beleeft worden door  de jeugd. Op projectbasis zullen we pleintjes, straten buurthuis tennisveld of park gebruiken. De kinderen zullen voelen dat zij welkom zijn en dat zij zich veilig in de openbare ruimte kunne bewegen en ontmoeten. Op een centrale plek ook via social media kunnen de kinderen zich informeren en uitwisselen. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
LAM Buisman | 25 april 2021 10:18

ALS de Nieuwmarkt een geschikte plek is, waarom dan alleen voor kinderen uit Centrum-Oost? De Nieuwmarkt ligt voor ruim de helft in Centrum-West.
Niet voor, niet tegen.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren