Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

De ronde van het Prinseneiland

Door: Pieter van Dijk
23 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als haalbaar beoordeeld. De ronde van Prinseneiland is een leuk initiatief vanuit een bewoner om een bijdrage te leveren aan de sociale cohesie uit de buurt op het prinseneiland. Vanuit het bezichtigen van elkaars woonruimte, uitwisselen van eten en drinken en afsluiten met een muziekvoorstelling kunnen de bewoners van Prinseneiland elkaar in een informele setting goed leren kennen. Wel is van belang dat voor dit plan (tijdig) een evenementenvergunning wordt aangevraagd door de indiener.

Het eiland gaat op slot, de voordeuren gaan open op dit feest. Tijdens voor, hoofd en nagerecht ontmoeten bewoners elkaar opnieuw!

Op een mooie zomeravond gaan de ophaalbruggen naar het Prinseneiland en de Galgenstraat omhoog. Hiermee wordt het startschot gegeven voor een avond vol ontmoetingen tussen alle bewoners van dit unieke stukje Amsterdam.
Per tijdsblok van twee uur krijgt elke zijde van het eiland de overige bewoners over de vloer: het is aan hun om te zorgen voor eten, drinken en vertier!
In drie delen wordt zo het eiland rondgetrokken om af te sluiten bij een podium waarop alle muziekliefhebbers los kunnen gaan.
 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
christian wolter | 23 april 2021 12:05

veel nieuwe bewoners zijn komen wonen op het eiland en hebben nog niet veel mensen ontmoet en ons eiland wordt mooier en mooier met al deze mensen

Reageren


zazie van der leeuw | 30 april 2021 08:14

Beter een goeie buur dan..........maar dan moet je ze wel kennen! Het prinseneiland is een dorp in het centrum waaar mensen veel voor elkaar kunnen betekenen. Tijd om de drempel nog meer te verlagen en dit nog meer te stimuleren.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren