Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Groenste steeg van Amsterdam

Door: Aukje Ypma
22 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als niet uitvoerbaar beoordeeld. Het idee om de steeg te vergroenen is goed, maar de voorstellen die worden gedaan zijn niet mogelijk. De Dirk van Hasseltsteeg bestaat grotendeels uit winkelpanden met glazen puien en/of speciale gevelbekleding en verder veel monumentale panden. Dat laatste betekent dat er vanuit M&A toestemming moet komen voor groenslingers en dergelijken. De steeg is erg smal en een doorloop naar de winkelstraten, wat weinig plek over laat voor vergroening. Er kunnen bijvoorbeeld geen bakken geplaatst worden als die de doorloop belemmeren. Nooduitgangen, regenpijpen, meterkasten moeten vrij blijven.

Wij willen de Dirk van Hasseltssteeg omtoveren tot groenste steeg van Amsterdam, als voorbeeld voor de rest van de stad.

Struin straks door deze steeg vol weelderige groene gevels en beleef het parkgevoel in hartje centrum. 

Dat is hard nodig, want het centrum is nu de minst groene buurt van de stad. Planten zorgen voor schaduw en verkoeling in de zomer, nemen regenwater op bij de steeds vaker voorkomende plensbuien en zijn goed voor de biodiversiteit in de stad. Bovendien is een groene steeg natuurlijk ook gewoon heel mooi en goed voor het burencontact!  

Dit idee is een initiatief van het Green Light District, De Gezonde Stad, Kaskantine en de bewoners van de steeg. Samen met de bewoners en ondernemers van de steeg zal De Gezonde Stad en Kaskantine op een innovatieve wijze de steeg groener maken. Samen kleuren we de binnenstad groen! 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren