Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Klassiek in de Zomer 2021

Door: Evelien Graat
22 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is beoordeeld als haalbaar. Het is een mooi initiatief dat voor verbinding zorgt. Er moet bij de uitvoering wel rekening gehouden worden met de geldende corona regels indien nog van toepassing.

Omdat (veel) Amsterdammers deze zomer nog niet op vakantie kunnen, organiseren wij klassieke buitenconcerten voor kinderen en buurtbewoners.

Omdat wij verwachten dat (veel) Amsterdammers deze zomer nog altijd niet op vakantie kunnen naar Italië, Frankrijk, Marokko, Turkije of andere geliefde vakantiebestemmingen, organiseren wij verspreid over de zomervakantie Klassiek in de Zomer; buitenconcerten voor buurtbewoners in verschillende buurten. Nu er - vanwege Corona - ook in Nederland beperkte mogelijkheden tot activiteiten zijn in de vakantie, dragen wij een steentje bij in de invulling van dagbesteding en sociale cohesie in de wijk. Wij komen meerdere keren langs met verschillende instrumenten (zang, viool, cello en piano), waaronder ook in Amsterdam Centrum. 

Alles uiteraard Covid-proof! 

Vorig jaar werkten wij hierin samen met Midzomer Mokum, die een fantastisch stadsbreed activiteitenprogramma op had gezet voor jongeren van 0 tot 23 jaar in Amsterdam. In de hele stad waren er sportactiviteiten, culturele workshops en zomerscholen. Een beetje vakantie in eigen stad na een saaie, lange periode van de coronalockdown. Wij hebben begrepen dat Midzomer Mokum er dit jaar weer komt en hopen daarom dit jaar ook weer mee te kunnen doen.

Tijdens en na concert betrekken we het  publiek en vooral de kinderen. Na ieder concert is er een muziekworkshop voor kinderen. Deze duurt een half uur. Zo worden zij ook actief betrokken en gevraagd te participeren. Samen kinderliedjes zingen uit de oude doos, maar ook nieuwe liedjes. Of een eerste kennismaking met viool, waar de kinderen laagdrempelig een introductieles krijgen. In een half uur leren zij bijvoorbeeld stukjes op viool te spelen, die zij meespelen met de piano. Op deze manier is dit tegelijkertijd een laagdrempelige muzikale oriëntatie voor kinderen die (hierdoor wellicht) een instrument willen gaan beoefenen in het nieuwe schooljaar. 

Hebt u het beleven van live concerten ook zo gemist? En vindt u het ook fijn om weer buurtgenoten te ontmoeten? Gunt u het kinderen uit de buurt om laagdrempelig kennis te maken met klassieke muziek? 

Stem dan alstublieft op ons plan!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren