Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Groene Driehoek

Door: Jeroen Arnolds
21 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is gedeeltelijk als haalbaar beoordeeld. De door de gemeente verwijderde beplanting terug planten, het gazon en de terugplaatsen van de prullenbak is mogelijk binnen het budget. Wel moet er eerst goed worden nagegaan of de prullenbak in het verleden is verwijderd met een reden en/of op verzoek van de buurt. Het verhogen en opknappen van de paden is pas geleden al uitgevoerd.

Grote opknapbeurt van het plantsoen, bij de kruising van Sarphatistraat en Hoogte Kadijk

Een simpel plan: beter onderhoud van het park de Groene Driehoek. Er zijn heel veel kale plekken, het looppad dient weer opgehoogd te worden, de beplanting verbeterd, en de verwijderde prullenbak bij de bank in het midden van het parkje moet worden teruggeplaatst. Na groot onderhoud aan het gasstation bij de brug naar het Entrepotdok zijn daar alle vaste planten verdwenen, en er is niets teruggeplaatst. Wat rododendrons of azalea's zou een verbetering zijn. Ik loop twee keer per week een schoonmaakronde in en rond het park en ken inmiddels alle plekken waar gepoept, geplast wordt, waar de condooms liggen en waar het zilverpapier tbv drugsgebruik. Het park een broodnodige facelift geven zou er aan bijdragen dat ongewenst gebruik van het parkje vermindert, en de mensen die het parkje gebruiken om hun hond uit te laten of een wandelingetje te maken, even uitrusten op de bank, of een blowtje doen er met nog meer plezier gebruik van maken. Ik heb de vorige gebiedsmakelaar er wel eens op aangesproken, maar die had alleen als antwoord dat er onvoldoende budget was. Met een bescheiden deel van de € 300.000,- kan de gemeente de kosten van haar verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de Groene Driehoek dekken. De bewoners van de Kazerne, van Aquartis en van de G.E.B.-villa zouden dat erg op prijs stellen!


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Marion van der Knoop | 25 april 2021 17:33

het parkje verslonst en heeft een opknapbeurt nodig.

Reageren


Annemiek van der Schaar | 25 april 2021 17:45

Het parkje is verwaarloosd wat heel jammer is.

Reageren


c niestijl | 27 april 2021 17:45

Het was destijds een plantsoen wat met veel liefde en aandacht is ontworpen. Een sieraad voor de buurt. Het is een plek waar veel mensen van kunnen genieten. Maar door de verloedering is het een keer lek die we liever mijden.

Reageren


anne van kuyk | 28 april 2021 14:02

Prachtig historisch parkje op oud treinspoor verdient een opknapbeurt!

Reageren


jaap van Straaten | 25 april 2021 18:03

een kleine voor de buurt bijzonder aantrekkelijke oase die een beetje noodzakelijk onderhoud zeer verdient

Reageren


Peter de Rijk | 25 april 2021 23:17

Het parkje wordt helaas flink misbruikt voor hondenuitlaat, publiek toilet, drugsgebruik, buitenseks en fietsendiefstal. Dit geeft veel overlast, mn. 's nachts. Het zou geweldig zijn als dit gebruik afgeremd zou kunnen worden en de park- en tuinfunctie wordt bevorderd.

Reageren


john kostermans | 26 april 2021 08:33

Als het parkje verwaarloosd wordt het een verzamelplek voor van alles en nog wat waar de omwonenden geen boodschap aan hebben. Bovendien is het een heel mooi stukje en daar moeten we zuinig op zijn.

Reageren


Anneloes weesendorp | 26 april 2021 10:47

We zijn voor omdat het parkje verwaarloosd is en een opknap beurt nodig heeft.Ook is van de voormalige treinbaan weinig over.

Reageren


Anneke en Huub Kesselaar | 29 april 2021 10:57

Het zou fantastisch zijn als dit mooie parkje weer helemaal wordt opgeknapt als oase in ons prachtige woongebied. Er liggen historische sporen van de vroegere trein naar het industrieterrein waar nu Artis ligt. Dit onderstreept de industriële historie van het gebied en zou kunnen worden ingepast in de verbetering. De beplanting vernieuwen en de bomen snoeien, zodat licht kan toetreden voor de lager gelegen heesters en planten. Zo kan de Groene Driehoek een bewijzen, Amsterdam Groene Stad!🍀

Reageren


carolien postma | 1 mei 2021 08:32

Heel erg dat deze leuke plek verslonst en vervuild is. Opknappen, weer mooi maken is hard nodig en zal veel opleveren

Reageren


Betty Kaan | 26 april 2021 11:33

heerlijke ontmoetingsplek voor groot en klein

Reageren


Max van Rooy | 26 april 2021 12:39

De 'groene' driehoek is al lange tijd een doorn in mijn oog, een goor parkplantsoentje waar honden gek op zijn. Juich opknapbeurt van ganser harte toe.

Reageren


Monica de Jonge | 26 april 2021 13:46

Ik ben het er mee eens, want het ziet er erg verwaarloosd uit. Het zou de leefbaarheid van de buurt enorm verbeteren.

Reageren


Trudie Lute | 26 april 2021 18:01

Ik ben voor want het parkje wordt veelvuldig gebruikt maar is erg verwaarloosd geraakt, hetgeen verloedering in de hand werkt. Het parkje verdiend het om hersteld te worden

Reageren


Annamarie schotanus | 27 april 2021 12:31

Mooie dingen nodigen uit om het mooi te houden,
voor iedereen een plezier om ervan te genieten.

Reageren


Marjo Jacobsen | 28 april 2021 14:06

Ik ben voor want deze groene rand heeft wel wat aandacht nodig. Het ligt er nu wat verwaarloosd bij en zou met een beetje subsidie en de inzet van de buurtbewoners weer en sieraad voor de buurt kunnen zijn en een ontmoetingsplek voor jong en oud

Reageren


lily van Rijs Gras | 29 april 2021 16:29

Het moet weer hetzelfde parkje worden als bij de aanleg met mooie struiken en paden, zonder troep

Reageren


Michiel Boot | 2 mei 2021 12:42

Parkje is in slechte staat en dat veroorzaakt allerlei problemen die steeds vervelender worden zoals Jeroen treffend beschrijft. Dat is jammer ook gezien het feit dat het een kunstwerk herbergt: 'kunstwerk in het talud'. De precieze achtergrond van het kunstwerk kan ik niet vinden maar het heeft iets van doen met het spoor dat daar ooit gelopen heeft.

Reageren


Joram Grünfeld | 2 mei 2021 13:38

Vanaf Roeterseiland tot aan de Groene Driehoek is het feitelijk al groen, maar de kwaliteit te laag om fijn te verblijven. Veel kansen voor. Denk ook aan de "twee terrasjes" aan het water waarop nu bij eentje picknick tafels staan van Bier & Co ook die mogen opgeknapt worden. Kijk ook naar mogelijkheden voor meer bloemen eventueel in combinatie met buurtbeheer. En een wormen bak voor compost. Verbind de oever visueel / qua natuurbeleving met Artis

Reageren


ina janmaat | 2 mei 2021 17:56

Ik vind het een goed plan om de groene driehoek een beter onderhoud te geven, het is het waard!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren