Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

GF-afval inzamelen met de buurt

Door: Juliet van Es
21 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als niet haalbaar beoordeeld omdat de aanvraag niet concreet is en te weinig is onderbouwd. Het is niet duidelijk of er voldoende bewoners bereid zijn om GF-afval naar een (nog onbekende) locatie te brengen. Daarnaast is onduidelijk of er partijen zijn die de compost kunnen gebruiken en wat de meerwaarde is ten opzichte van wormenhotels. Ook is niet duidelijk gemaakt hoe groot het composteersysteem is en waar deze komt, daarmee is het ook niet te beoordelen of een vergunning nodig is. Het plan is erg afhankelijk van deelname van (een behoorlijk aantal) bewoners en het is nu onvoldoende duidelijk of er voldoende draagvlak voor dit project is.

Doe mee met ons buurtproject en maak van jouw groente en fruitafval weer waardevolle compost!

Weet je ook niet wat je met je Groente en Fruit (GF) afval moet? Zonde! Veel GF belandt hierdoor bij het restafval terwijl je er gewoon compost van kunt maken. Vruchtbare compost waar jouw plantjes op je balkon of in je moestuin goed van groeien.
 
Samen met bewoners en moestuinen uit het centrum willen we een GF-inzamelproject starten. Dit doen wij door een professioneel inzamelsysteem op te zetten waarbij GF wordt ingezameld, gecomposteerd en hierna kan worden gebruikt in buurtmoestuinen of door mensen thuis. Zo maak je van afval weer een waardevolle grondstof!  
 
Voor dit project maken we gebruik van de expertise van De Gezonde Stad in het opzetten van buurtprojecten en bewustwording creëren rondom het scheiden van afval. Je kent ons misschien wel van Van Afval naar Oogst, of onze groenprojecten zoals Park om de Hoek, Bomen voor Amsterdam of Boomparken. https://degezondestad.org/


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
manu hartsuyker | 24 april 2021 09:22

Ook goed voor sociale cohesie, zoals de chemocar ooit!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren