Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Haarlemmerbuurt Living Lab

Door: Sheila Prommenschenckel
21 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is haalbaar bevonden. De eigenaar van het te huren object geeft toestemming aan de BIZ-vereniging. Het initiatief draagt bij aan het verbeteren van burgerparticipatie en versterken van de sociale cohesie.

Bewoners, ondernemers en vastgoed eigenaren gaan samen aan de slag en experimenteren met verschillende oplossingen voor de Haarlemmerbuurt.

Haarlemmerbuurt Living Lab

Wij willen graag een Living Lab opzetten in de Haarlemmerbuurt

Wat is een Living Lab
Een Living Lab is een plek waar alle stakeholders in een gebied de problematiek in kaart brengen zodat er gericht mee aan de slag kan worden gegaan. Wij zien de volgende stakeholders voor ons: bewoners, ondernemers en vastgoed eigenaren. Er kunnen vragen worden behandeld zoals: wat speelt er in de buurt, waar ligt de lokale behoefte, welke richting gaat het gebied op, hoe zorgen we voor een veiliger gebied en hoe creëren we sociale meerwaarde? 

De samenwerking met de Pop-up van Dijk en Plein is heel belangrijk voor het Living Lab. Wij zien dan ook dat deze 2 initiatieven samen worden gehuisvest op een fysieke locatie in de buurt, zodat iedereen zo binnen kan lopen, mee kan doen, experimenteren en mee kan praten. Deze plek moet een centrale plek worden voor bewoners, ondernemers en vastgoed eigenaren. Omdat er absoluut overlap is en raakvlakken zijn van de 2 initiatieven kunnen we elkaar versterken, ondersteunen en de kosten delen. 

We zullen ook onderwijsinstellingen ( mbo & hbo) betrekken bij het Living Lab en nagaan of de vastgestelde vraagstukken aansluiten op hun leerdoelen. Als dit het geval is willen we graag studenten betrekken bij het onderzoeken en het bedenken en uitvoeren van de oplossingen. 

Voorbeelden van projecten waarvan de haalbaarheid vanuit het Living Lab Haarlemmerbuurt onderzocht zouden kunnen worden zijn:
  • hoe kunnen we de verkeerssituatie veiliger maken.
  • hoe zorgen we voor een goede communicatie en meer betrokkenheid tussen bewoners en ondernemers.
  • hoe kunnen we de openbare ruimte (de straat, dijk en plein) een prettige omgeving maken om te verblijven. (schoon, veilig, heel).
  • wat is de beste manier om publieke toiletruimte in de buurt te realiseren.
  • hoe kunnen we een betere oplossing vinden voor het parkeren van fietsen.
  • hoe kunnen we de buurt vergroenen?
  • hoe kunnen we samenwerken met andere buurten en wat kunnen we van elkaar leren? 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Cindy Stechweij | 21 april 2021 10:07

Goede samenwerking tussen verschillende betrokkenen en dit zijn de juiste betrokkenen om werkelijk iets voor elkaar te krijgen. Succes!!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren