Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

1 Geweldige Speeltuin voor Kinderen!

Door: Aiwen Sodihardjo
20 april 2021
Centrum Begroot | 1 jul. 2021, 11:55

Er heeft een heroverweging plaatsgevonden op verzoek van de stadsdeelcommissie. Dit plan is in de heroverweging alsnog haalbaar bevonden. Het plan is aangepast om wel haalbaar te zijn. Met de indiener is overeengekomen dat niet de gehele speeltuin wordt vervangen maar slechts een toestel.

Een vernieuwde eigentijdse avonturenspeeltuin in het Oostenburgerpark

Vindt u ook dat de Oostenburgerparkspeeltuin toe is aan wat liefde? Dat dit een speeltuin moet worden waar kinderen zich op allerlei vlakken, samen met elkaar, kunnen ontwikkelen? In plaats van een oude verroeste en onveilige speeltuin? Stem dan nu op deze avonturenspeeltuin voor het Oostenburgerpark. 
 
Elke buurt verdient een plek waar alle kinderen veilig en uitdagend samen buiten kunnen spelen. De speeltuin in het Oostenburgerpark is de uitgelezen plek hiervoor voor het Oostenburgereiland, echter ontbreekt het hier aan die uitdaging en laat ook de aantrekkelijkheid voor kinderen en buurtbewoners wat te wensen over.
 
Het plan: een vernieuwde eigentijdse avonturenspeeltuin gemaakt van natuurlijke materialen voor peuters en naar school gaande kinderen die hun ontwikkeling op verschillende vlakken prikkelt. 

Het doel: kinderen een plek te geven die hen uitdaagt om zich op zowel motorisch, spel als creatief vlak te kunnen ontwikkelen. Een plek waar ze lekker samen met andere kinderen kunnen ravotten en waar veel te ontdekken valt. Een plek die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt door in aanraking te komen met natuurlijke materialen. Dit laatste is ook een mooie tegenpool van het leven in de stad en biedt de kinderen een serene plek in het centrum van Amsterdam. 
 
Daarnaast helpt deze speeltuin om de leefbaarheid voor de buurt te vergroten. Een vernieuwde natuurspeeltuin in het Oostenburgerpark past perfect in het beeld van Amsterdam anno nu. De speeltuin ligt in het Oostenburgerpark waar zowel jongeren als ouders en buurtbewoners zich kunnen vermaken, wat het plaatje compleet maakt voor de aantrekkelijkheid van de buurt.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
cindy van Beek | 24 april 2021 08:17

Kinderen horen buiten te spelen. Ben ook opgegroeid met een speeltuin om de hoek.

Reageren


Els Van Beek | 27 april 2021 10:21

Speeltuintje wat er nu is, is waardeloos niets voor kindjes

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren