Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Openbare WC's voor vrouwen en rolstoelgebruikers

Door: Arnaud Callens
19 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan om een openbaar toilet te plaatsen is als niet haalbaar beoordeeld. Ten eerste omdat het aanschaffen van toiletten door de gemeente Europees aanbesteed moet worden vanwege de prijs van de toiletten. De prijs ligt tussen de 100.000 euro en 130.000 euro per toilet. Die aanbesteding vindt plaats voor de hele gemeente omdat het belangrijk is dat er één leverancier de toiletten levert in verband met het beheer. Dit proces kan niet plaatsvinden voor 1 of 2 toiletten in het Centrum alleen. Daarnaast zijn er structurele beheerskosten verbonden aan het onderhoud van een toilet. Deze kosten kunnen niet meegenomen worden uit het budget van Centrum Begroot omdat dit slechts een incidenteel budget is. Verder wordt de keuze van een locatie altijd in overleg gedaan met de buurt en dit proces neemt veel tijd in beslag. Ook moet er een vergunning worden aangevraagd. Het is niet realistisch dat dit proces binnen een jaar kan worden afgerond. Momenteel is de gemeente al in een vergevorderd stadium voor het plaatsen van 3 openbare toiletten. Het vervangen van krullen voor MVG huisjes is vaak niet mogelijk omdat er langs de grachten ivm UNESCO geen gebouwen geplaatst mogen worden.

Wij willen meer WC-Krullen in de stad voor vrouwen en rolstoelgebruikers.

Het plan:

Iedereen die niet staand kan plassen ook de kans geven om op straat of in parken naar de WC te gaan. Dit willen we doen door een geüpdatete versie van de gekende WC krul te plaatsen. 

Hierdoor verminderen we het wildplassen en kan iedereen op een veilige manier hun behoefte doen. Zeker nu in coronatijden, nu alles gesloten is, maar mensen wel buiten willen komen is het ons opgevallen dat hier in de stad nog te weinig aandacht aan gegeven is.

Niet alleen vrouwen hebben hier baat bij, ook rolstoelgebruikers of mensen die wat minder goed te been zijn, gaan hier mee geholpen zijn.

Studio Selva heeft destijds al een nieuw ontwerp van de typische Amsterdamse krul aangeboden aan gemeentes, maar hier is momenteel nog niet op ingegaan.

Wij zijn van het idee dat alle oude krullen vervangen kunnen worden door dit ontwerp.

Ook zijn ze bezig met MVG units die langzaam hier en daar krullen vervangen. Dit is ook een optie, zolang er maar genoeg zijn in de stad.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
angelie weber | 22 april 2021 18:16

Omdat wij ook vaak hoognodig moeten is dit hoognodig

Reageren


Sylvia Schotman | 23 april 2021 15:16

Hoogste tijd dat er meer mogelijkheden voor vrouwen en invaliden zijn om te plassen in aangepaste "krullen". Vooral als je op leeftijd bent is het fijn als je ergens kunt plassen, zodat je langer kunt wandelen!

Reageren


Gonny van Oudenallen | 25 april 2021 08:20

In de laatste commissievergadering aan het einde, van de stadsdeelcommissie werd hier in april 2021over gesproken. De Amsterdamse Juffers hadden dit 3 jaar terug al op hun programma staan....

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
LAM Buisman | 20 april 2021 00:49

Doe maar gewoon nette, zelfreinigde toiletten voor iedereen. Hoe je een rolstoeltoilet wilt huisvesten in een krul?

Reageren
Cherise Kneefel | 25 april 2021 21:48

Fijn dat je meedenkt. Eigenlijk ben je voor een zelfde verandering en niet perse tegen?Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren