Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Lockdown Stadbankjes

Door: Isabella Alida Elisabeth Depeweg
18 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als niet haalbaar beoordeeld, omdat de voorgestelde bankjes niet passen binnen het Puccinibeleid van de gemeente. Daarnaast is uit vorige edities van Centrum Begroot gebleken dat bankjes niet bij alle bewoners positief worden ontvangen, zeker niet als deze voor hun deur worden geplaatst. Daarom is het bij dit soort plannen noodzakelijk om specifieke locaties aan te leveren met draagvlak van omwonenden. Dit draagvlak is echter niet aangetoond.

Plan Lockdown Stadbankjes is het idee om nieuwe bankjes te plaatsen door heel Amsterdam, 398 bankjes en oplopend.. om precies te zijn.

Het plan van Lockdown Stadbankjes is een idee om nieuwe publieke bankjes te plaatsten in Amsterdam. Door de lockdown merken wij dat er steeds meer de noodzaak is om naar buiten te gaan, om een frisse neus te halen en te bewegen, maar ook om mensen te ontmoeten op de meest veilige manier. In deze tijd ben ik eracht gekomen dat er simpelweg te weinig openbare bankjes zijn, in het Centrum waar ik woon en ik ben er een voorstander van om daar verandering in te brengen. Het idee omtrent de uitvoering van de bankjes is als volgt; het bank zal qua uiterlijk passen bij de bankjes uit Amsterdam die wij kennen, van staal en met houten spalken als zitting. Echter zullen we bankjes andere lengtes hebben. Zo zijn er bankjes voor 1 persoon, of een loveseat lengte, of zelfs langer dan de gewone lengte, om zo voldoende afstand te kunnen bewaren. Het aantal bankjes is cruciaal, namelijk vanaf het eerste dag van de lockdown, 16 maart 2020. Dat is op vandaag de dag 398 dagen en oplopend. Om dat kracht bij te zetten zal elk bankje een plaatje hebben met een nummer, oplopend van 1 tot hoe lang dit nog gaat duren. Dit is omdat elke dag significant is geweest. Amsterdammers hebben dierbare verloren, gesteund en verzorgd. Mensen hebben het zwaar gehad, en het niet meer zien zitten. Vandaar dat elke dag ook een betekenis heeft en een bankje verdient. Op die manier zal er altijd een nagedachtenis zijn aan deze tijd en kunnen de Amsterdammers de komende maanden veel buiten zitten. Om die reden is het plan voor iedereen. Ik loop geregeld op de grachten, met een ijsje of een vriend, en dan kunnen we nergens zitten. Ik heb daarbij ook een hekel aan bankjes die aan de gevel zijn vastgemaakt met tie ribs en een PRIVE bordje dat er op getimmerd is. Dat is in mijn optiek die uitnodigend of gemeenschappelijk. In deze tijd zouden wij juist moeten delen, en dat kunnen we doen door ons open te stellen voor de mogelijkheid van meer publieke bankjes. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
E.C.P. van de Vorst | 20 april 2021 14:49

Als trouwe bezoeker naar Amsterdam lijkt het me heerlijk om af en toe aan de gracht of ergens anders in het centrum lekker even te zitten en te genieten van de stad. Je hoeft dan niet iedere keer te zoeken naar een terras.Vooral met de lockdown nu zou dat echt een uitkomst zijn!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Martijn de Vos | 24 april 2021 10:10

Als centrumbewoner heb ik jaren intensieve overlast gehad van het leuke bankje voor mijn deur. Altijd bezet door toeristen, altijd hangende dronken toeristen in het holst van de nacht.
Het bankjesplan en de argumenten vóór ben ik het geheel mee eens, maar er is geen rekening gehouden met toeristenoverlast. Tegen de tijd dat deze bankjes er staan, is de lockdown weer voorbij en zijn de toeristen terug. Als de toeristische zones vermeden worden in dit plan, ben ik voor.

Reageren


Noor Hoogenhout | 26 april 2021 18:31

Laten we de lockdown niet als een permanente toestand zien. We moeten terug naar normale bankjes.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren