Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

PARKEERMETER PARADIJS

Door: Kiran Aluvihare
18 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:13

Het plan is als niet uitvoerbaar beoordeeld. De parkeermeters moeten ten alle tijden bereikbaar zijn, ook voor minder valide mensen. Een tuintje bij een parkeermeter kan die toegang beperken en dat is ongewenst. Daarnaast moet beheer en onderhoud goed mogelijk blijven. Ook zal een tuintje rondom een parkeermeter de paal met ondergrondse kabels en leidingen kwetsbaarder maken voor vocht en beschadigingen, met als gevolg storingen

Als elke parkeerautomaat een klein groen paradijsje krijgt, dan transformeren we nog meer "versteende" ruimte om tot duurzaam groen!

Wij zien Amsterdam als een groen, duurzaam walhalla! En als het nog niet groen is, dan maken we het groen! Er zijn veel grauwe objecten in de stad die we simpelweg als 'gewoon' beschouwen, denk aan parkeerplaatsen, boomspiegels, vuilnisbakken, fietsnietjes of parkeerautomaten. Maar wat nou als we daar groen bij doen? 

Wij gaan 20 parkeerautomaten omtoveren tot Parkeermeter Paradijsjes, en zullen net zoals de welbekende geveltuinen mensen de mogelijkheid bieden om 'hun' parkeermeter te zien veranderen in een Parkeermeter Paradijs! Je krijgt dan een volledig op maat gemaakt paradijsje, de automaat blijft volledig veilig en functioneel, en jij en je buren kunnen je ontfermen over nog een stukje groen voor de deur. Zo zorgen we vanuit de buurt steeds meer voor onze openbare ruimte. Doe jij mee?

Groen is goed voor de stad, voor de biodiversiteit, de ecologische veerkrachtigheid, regenwateropslag, urbane warmteregulering, voor de gemoedsrust van onszelf en voor nog veel meer. Meer groen is dus altijd beter!

Dit is een plan van De Groenmakerij.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ruwan aluvihare | 22 april 2021 08:58

Parkeermeters zij geen ‘ positieve’ elementen inde openbare ruimte. Met groen eromheen wel.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren