Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Bloembakken op het Spui

Door: Lynn Kaplanian
17 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan zoals het is ingediend is niet uitvoerbaar. Het Spui is een historisch waardevol plein voor Amsterdam. De openbare ruimte is hier ook zorgvuldig ontworpen. De openheid van het plein is een van de uitgangspunten geweest voor het ontwerp van het plein. Incidenteel groen in bakken doet afbreuk aan het ontwerp. Als er voor vergroening van het plein wordt gekozen moet het breder worden opgepakt en onderdeel worden van het gehele pleinontwerp, anders verliest het plein zijn samenhang. Verder bevinden zich in het metalen rugdelen van de banken verlichting. Als hier plantenbakken tegenaan worden geplaatst verliest deze verlichting zijn functie. Als er vanuit de buurt toch een sterke wens voor vergroening blijft dan zou dit opgepakt moeten worden met de ontwerper van het plein. Neem hiervoor contact op met de gebiedsmakelaar.

Er zijn mooie maar kale bankjes voor Spui 12 en voor de Begijnhof geplaatst. Wij zouden graag daarachter dunne vaste bloembakjes willen.

Er zijn bankjes voor onze winkel en voor het Begijnhof geplaatst, maar die zijn wat kaal. Wij zouden graag daarachter bloembakjes willen hebben, er is ruimte voor dunne  vast bakjes met vaste groene planten en bloemen. Dit zou het plein opvrolijken zonder in de weg te staan voor het wekelijkse boekenmarkt enz. Ze zouden binnen de voetdruk van de bankjes kunnen blijven.
We hebben al een groene dak, die in het rose bloeit in seizoen, en zijn in gesprek met verhuurder om groenbakjes op onze gevel te plaatsen om een groene lijn en omlijsting te hebben rondom de etalage die het meest prominent is op de NZ Voorburgwal/hoek Spui. We zouden graag advies hebben over welke planten het meest geschikt zijn maar kunnen het onderhoud zelf doen. Als anderen het ook mooi vinden, zouden we evt. hetzelfde plan kunnen trekken bij de bankjes voor Spui 10, Atheneum. So wordt het boekendistrict extra aantrekkelijk voor bezoekers, bewoners en medewerkers.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren