Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Red Light Poëzie

Door: Sterre Kooi
16 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het initiatief Red light Poëzie is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Dit initiatief levert een goede bijdrage aan de verbinding van bewoners van de buurt onderling en met kunst en cultuur. Daarnaast draagt het bij aan het versterken van het imago van het Wallengebied door kunst en poëzie in de openbare ruimte te brengen. Voorwaarde bij dit initiatief is wel dat er rekening moet worden gehouden met het soort materiaal dat gebruikt wordt als ondergrond voor het afdrukken van de gedichten bv. papieren posters i.p.v. stalen bord.

Poëziewedstrijd met workshops voor bewoners.De winnende gedichten worden tentoongesteld in de wijk.Voor een verbindend, creatief buurtbeeld!

Wat: Poëzie, door en voor de buurt! Wij bieden 4 workshops van 2 uur aan, gegeven door een lokale dichter. Tijdens deze workshops schrijven de bewoners onder professionele begeleiding hun eigen gedicht. Ook zij die niet deelnemen aan de workshop kunnen een gedicht insturen.
Via onze website wordt op de gedichten gestemd. De 10 gedichten met de meeste stemmen zullen worden geprint op grote, duurzame borden en in het wallengebied worden opgehangen. Zo is het een verbindend initiatief dat bewoners in contact brengt met elkaar, met de wijk en met de kunst van het geschreven woord.
Red Light Arts and Culture bestaat uit jonge, lokale musici en creatievelingen. Sinds het begin van de pandemie organiseren wij kunst- en cultuurprojecten in de wijk. Op die manier dragen wij bij aan de culturele diversiteit door kunst- en verbindingsmogelijkheden te scheppen voor iedereen om zo de leefbaarheid te vergroten.
Introductiefilmpje:  https://www.youtube.com/watch?v=g96mjYS4NYE
Doel: Met dit project willen wij een verbindingsmogelijkheid scheppen voor buurtbewoners van het Wallengebied. Daarnaast willen wij bijdragen aan een positief beeld van de buurt, en laten zien dat er naast seks, drugs en alcohol ook heel veel kunst en creatieve uiting aanwezig is.
Hoe: 4 workshops, 10 deelnemers per workshop. We leggen contact tussen bewoners en een lokale dichter. De winnende gedichten genieten opvallende aanwezigheid in de wijk. Wij dragen zorg voor aanwezigheid op sociale media van dit gehele initiatief.
Resultaat: Buurtgenoten voelen zich verbonden met elkaar en met de kunstwerken in hun wijk. De activiteiten zelf brengen plezier en culturele activiteit na een periode waarin dit grotendeels stil heeft gelegen. De gedichten zijn een positieve aanwezigheid in het Wallengebied, en dragen bij aan het upgraden van het imago van de wijk. 
Doelgroep: Buurtbewoners. Eén van de workshops is specifiek gericht op kinderen en jongeren tussen de 8 en 16 jaar, de andere workshops zijn open voor iedereen.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Mariet De Haan | 17 april 2021 14:37

Verbinding, creativiteit en schoonheid in de buurt

Reageren


Mariet De Haan | 17 april 2021 14:38

Verbinding, creativiteit en schoonheid in de buurt. Dat de buurt weer voor de bewoners wordt!

Reageren


Marloes Schoonheim | 18 april 2021 21:29

Prachtig veelzijdig creatief idee voor een buurt waar dat erg welkom is

Reageren


Bernadette de Wit | 23 april 2021 15:55

Op zich een uitstekend idee, alleen maak ik bezwaar tegen het verder uitmelken van het reeds uitgestorven en zeer ongewenste imago van de Wallen als Red Light District.

Reageren


Noor Hoogenhout | 26 april 2021 18:36

Op zich een leuk idee. Alleen hoop ik dat er meer aandacht aan de vormgeving wordt besteed. Een donkergroen bord met sierlijk geschreven gouden letters bv lijkt mij mooier dan zo'n knallend wit bord met zwarte gedrukte letters.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren