Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Openbaar toilet bij plantsoen met oorlogsmonument

Door: Dienie Meijs
15 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan om een openbaar toilet te plaatsen is als niet haalbaar beoordeeld. Ten eerste omdat het aanschaffen van toiletten door de gemeente Europees aanbesteed moet worden vanwege de prijs van de toiletten. De prijs ligt tussen de 100.000 euro en 130.000 euro per toilet. Die aanbesteding vindt plaats voor de hele gemeente omdat het belangrijk is dat er één leverancier de toiletten levert in verband met het beheer. Dit proces kan niet plaatsvinden voor 1 of 2 toiletten in het Centrum alleen. Daarnaast zijn er structurele beheerskosten verbonden aan het onderhoud van een toilet. Deze kosten kunnen niet meegenomen worden uit het budget van Centrum Begroot omdat dit slechts een incidenteel budget is. Verder wordt de keuze van een locatie altijd in overleg gedaan met de buurt en dit proces neemt veel tijd in beslag. Ook moet er een vergunning worden aangevraagd. Het is niet realistisch dat dit proces binnen een jaar kan worden afgerond. Momenteel is de gemeente al in een vergevorderd stadium voor het plaatsen van 3 openbare toiletten. Het is ook niet mogelijk om het Liander huisje op deze locatie te verwijderen.

Op het terrein rond het oorlogsmonument staan twee elektriciteitsstations. Het kleinste is overbodig. Prima plaats openbaar toilet m/v

Het plantsoen met de herdenkingslinde en gedenksteen verdient meer respect.  Het is een  oorlogsmonument. Dat is geen plaats  voor wildplassen en honden uitlaten.
In dit uitgaansgebied is geen openbaar toilet. Dat kan op de plaats van het elektriciteitshuisje komen, en tevens voor afsluiting van het plantsoen zorgen.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Greet de Haas | 16 april 2021 09:51

Prima idee. Zie daar regelmatig wildplassers. Maar, ook goed voor vrouwen die onderweg zijn. Zo'n huisje zou goed passen op die plek.

Reageren


annemarie van de vusse | 16 april 2021 10:11

Het is treurig gesteld met de openbare toiletten in Amsterdam. Als oudere durf je, nu alle horeca dicht is, nauwelijks meer een ommetje te maken.

Reageren


Nico van Gog | 21 april 2021 11:24

Aangezien het een drukke buurt is met verschillende markten en veel cafe's en restaurants is een openbaar toilet echt noodzakelijk. Uiteraard voor dames en heren,

Reageren


Henny de Lege | 21 april 2021 11:45

Prima idee, ook als horeca weer open is (met verplichte consumptie voor toiletgebruik)

Reageren


manu hartsuyker | 24 april 2021 09:26

Veel meer damestoiletten nodig in de stad!!

Reageren


moni Dekkers | 1 mei 2021 12:03

Het oorlogsmonument voor omgekomen Jordaankinderen in de Tweede Wereldoorlog verdient respect. Een openbaar toiletgebouwtje waar vrouwen en mannen terecht kunnen is een goed oplossing voor het wildplassen dat nu te vaak gebeurt.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren