Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Tegels eruit, groen erin!

Door: Ralph Stuyver
11 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het plan draagt bij aan een groene en rainproof binnenstad. Ook biedt meer groen ruimte aan flora en fauna in de stad. Omdat ditzelfde plan in meerdere stadsdelen wordt uitgevoerd door dezelfde indiener, kan dit als gevolg hebben dat het plan wordt aanbesteed door de gemeente en dat de planindiener mogelijk niet degene is die dit plan uitvoert.

Tuinen zijn vaak sterk versteend in Centrum. We helpen je tuin te ont-tegelen en te vergroenen. Samen maken we je buurt weer wat gezonder.

  • Gratis tegels wegbrengen. En we adviseren over hergebruik van tegels, als je wilt. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt
  • Gratis aarde erin. Kun je extra grond gebruiken? We leveren gezonde aarde. Teeltaarde, tuinaarde? Jij mag het zeggen. Max. 4 m3 per tuin.
  • Gratis boom erin. Wil je een boom? Onze tuinarchitect kan je adviseren welke perfect voor jouw en je tuin is. Zo lang de voorraad strekt.
  • Gratis informatie avonden. Hoe maak je je tuin klimaatbestendig en biodivers. Het is makkelijker dan je denkt. En superleuk!
  • Gratis tuinadvies en tuinontwerp. Na een persoonlijk gesprek maken we een schets voor je tuin. Inrichting en beplanting. En we geven een ontwerp workshop. Zo kun je perfect aan de slag.
  • Buurtactie. We gaan in één buurt tuinen onttegelen en vergroenen. In één dag. Aan de slag met zijn allen. De groene energie spat er van af!
Door onze hulp kun je meteen aan de slag met je tuin en er jarenlang plezier van hebben. Samen maken we de buurt weer een beetje groener en gezonder.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Jet Willers | 13 april 2021 17:10

Tuinen onttegelen is goed voor het milieu, is goed voor de waterhuishouding in de stad, geeft ruimte aan vogels en insecten, levert de echte seizoensbeleving, maar bovenal: een tuin is zo hartstikke leuk (en mooi)!!

Reageren


astrid keijser | 23 april 2021 18:15

Omdat het goed is om het overtollige regenwater af te voeren

Reageren


Carina Van Der Kloet | 25 april 2021 14:07

Ik ben voor, want in Adam moet meer groen komen en minder tegels! Ik zou graag advies willen over een regenton en moestuin. En super fijn om goede aarde weer te krijgen!!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren