Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Groene Gigolo voor schone Wallen

Door: Elena Simons
10 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als niet haalbaar beoordeeld, omdat het plan indruist tegen de beleidsdoelstellingen van de Aanpak Binnenstad.

Wie een kilogram zwerfvuil inlevert, mag even voelen ;-)


Gigolo “R” is erg begaan met het milieu en duurzaamheid. Na 3 jaar in het vak gaat hij daarom nu verder als de Groene Gigolo. Zijn kwaliteiten en ervaringen zet hij op verschillende manieren in voor een groenere wereld. 

Een voorbeeld is Litter picking with the Green Gigolo, een uitje voor vrijgezellenfeesten waarbij de feestgangers zwerfvuil oprapen op de Wallen. 

Deze actie voeren we graag ook uit voor breder publiek – alle buurtbewoners en bezoekers (boven 18) kunnen deelnemen. Plan:

De Groene Gigolo is ergens op de Wallen. Om zijn middel zit een mooie doos. Iedereen die een kg opgeraapt zwerfvuil inlevert, mag in de doos voelen.

 
Dankzij Centrum Begroot hopen we deze actie uit te voeren met een bescheiden vergoeding voor “R” en wat materiaalkosten voor de doos etc.

Bedankt voor je steun 😊 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Meneer de Uil | 18 april 2021 21:46

Natuurlijk is dit plan bijzonder te noemen, misschien wel gek. Maar vandaag sprongen we voor het eerst van het jaar in het water en zagen een blikje cola en een plastic zak dus misschien een goed (apart) plan om het water professioneel/collectief te ontdoen van afval, maar dat probleem ontstaat ws door afval op straat. Vaker prullenbakken legen zal ook goed helpen, maar een gigolo trekt iig de aandacht voor het probleem, mss ook wel in/op (inter)nationale (social) media. Wie weet helpt het!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
richard krelekamp | 12 april 2021 18:44

Totaal belachelijk plan,
We willen toch meer klasse, juist af van de vrijgezellen feesten en lallende feestgangers, nee i.p.v nog een flut attraktie waar wij als bewoners niets aan hebben.
Staat de 'gigolo' straks onder mijn raam met joelende toeristen of provincialen die de wallen sowieso als een pretpark beschouwen, lollig jongens, totale onzin.
Plaats liever meer prullebakken en start een campagne dat vuil op straat gooien zwaar beboet word i.p.v er een attraktie van te maken,

Reageren
Elena Simons | 19 april 2021 10:16

Beste Richard, bedankt voor je reactie. Ik begrijp de zorgen. We willen zeker niet nog meer vrijgezellenfeesten trekken dan voor de pandemie. Maar voor zover ze terug komen - en dat zal wel - willen we dat ze positief bijdragen aan de buurt. Meer prullenbakken is natuurlijk ook een goed idee. Suggesties voor leuke ontwerpen?Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren