Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Verfraaien transformatorhuis kloveniersburgwal

Door: Ruben Shaya
7 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan om dit trafostation te verfraaien wordt als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Liander is al betrokken bij de voorbereidende gesprekken en is akkoord met verfraaiing middels een fotoprint. Wel wil Liander een beheerovereenkomst aangaan met de initiatiefnemers. De details over beheer en aansprakelijkheid moeten nog worden uitgewerkt. Daarnaast moet een foto-ontwerp worden voorgelegd voor een welstandscheck.

Het transformatorhuis ter hoogte van Kloveniersburgwal 141 laten beplakken met een mooie historische afbeelding van de straat.

Het plan:
Het nieuwe transformatorhuis ter hoogte van Kloveniersburgwal 141 is een doorn in het oog voor bewoners en ondernemers in de straat. Het lelijke huisje verstoort het straatbeeld en het uitzicht op één van de mooiste grachten van Amsterdam. 

Het transformatorhuis heeft helaas een permanente plaats in onze straat gekregen. Daarom hebben wij een plan gemaakt om het juist toegevoegde waarde te geven aan ons straatbeeld. Het plan is om het te laten beplakken met een historische afbeelding van de straat.

Hoe willen wij dit plan bereiken:
Bewoners en ondernemers uit de straat werken samen met de Gemeente Amsterdam en het bedrijf UrbanID.
De regiomanager van de Nieuwmarkt- en Waterloopleinbuurt heeft al laten blijken dat er vanuit de gemeente enthousiasme is.

UrbanID is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verfraaien van straatkasten om wildplak van reclame en graffiti te voorkomen. Hun doel is om het straatbeeld van gemeenten zoals Amsterdam te verfraaien door straatkasten, zoals bijvoorbeeld transformatorhuisjes, op te leuken met bestickeringen (zie de website www.urbanid.nl)

Als wij met hulp van bewoners en ondernemers uit onze straat genoeg enthousiasme kunnen laten zien door middel van likes op deze pagina dan is het plan te realiseren!

Wat is het resultaat:
Het transformatorhuis dat eerst een doorn in de ogen van velen was, wordt een punt in de straat waar mensen even stilstaan, waar ze onze mooie Kloveniersburgwal kunnen zien zoals deze er 100 jaar geleden uitgezien heeft. Ze kunnen zien dat de straat er - met uitzondering van een paar details -  nagenoeg hetzelfde uitziet! 

Voor wie is het plan bedoeld:
Het plan is bedoeld voor:
- Bewoners van de Kloveniersburgwal
- Ondernemers van de Kloveniersburgwal
- Passanten 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Taco Anema | 9 april 2021 14:24

De gedachte bestaat dat het NU altijd NU is, maar dat is niet zo. Het ligt ergens op een onbestemde plek tussen verleden en toekomst. Daarop wijzen met historische foto’s is dus een goed idee.
Aan achteloos ontworpen straatmeubilair met wisselende reclameboodschappen, gaat men zonder omzien voorbij. Het gebouwtje aankleden met een buurtgebonden persoonlijkheid, sleurt haar uit de anonimiteit.
Honden hebben daar geen oog voor. Alleen zij mogen er tegen aan plassen.

Reageren


Frits Slicht | 8 april 2021 12:55

Historische bewustwording is beter dan commerciële activiteiten!

Reageren


lion Tokkie | 8 april 2021 15:52

Ik ben voor omdat op een plaats staat die mij aan het hart ligt De plaats waar ik als 15 jarige jongen stond toen de Beatles in het doelen hotel waten Omdat ik daar zeker 5 keer per week liep als wij boodschappen deden in de Regeluursbreestraat en de Munt. Ik woonde op De op de Raamgracht. De plek is slecht gekozen naast de brug was beter daar stond een Peperbus met reclame van het GEB . dus als die niet verplaats kan worden is de beplakking met historische voorstelling de mint slechte oplossin

Reageren


L Buisman | 14 april 2021 14:47

En niet alleen de Kloveniersburgwal, ze worden overal neergezet. En er is al genoeg reclame overal.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren