Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

MIDWINTERDROOMTOCHT in hartje Stad

Door: Septimia Kuhlmann
6 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan wordt haalbaar geacht. Het draagt bij aan de sociale cohesie in de buurt op een vrolijke wijze. Er moet wel rekening gehouden worden met de restricties in verband met corona en kan pas plaatsvinden wanneer samenkomsten weer zijn toegestaan. Er moet van te voren een melding bij de gemeente worden gemaakt van de optocht.

Een feeërieke lichtjesoptocht door het oude centrum van Amsterdam met buurtbewoners, fanfares en fabeldieren.

We willen een Midwinterdroomtocht organiseren in het oude centrum van Amsterdam. Een kleinschalige, vrolijke en feeëriek verlichte parade waarin buurtbewoners samen door de straten lopen met de ACCUfanfare en de feestelijke fabeldieren van Pretvormer.
 De parade start en eindigt op de Nieuwmarkt.
 
 ACCU en Pretvomer hebben 10 jaar ervaring in het organiseren van ludieke parades.  Zo organiseren we de Super Sint Maarten Parade in de Indische Buurt op 11 november,  en hebben we in 2013 en 2014 Amsterdam Carnaval georganiseerd , waarbij we met een zomercarnaval door de straten van het oude centrum liepen.
( https://www.youtube.com/watch?v=Fd2a1O1q8uI

Dit plan is bedoeld voor bewoners van Amsterdam Centrum, we willen een mooi, vrolijk en opbeurend moment creëren om iedereen hart onder de riem te steken 
in de donkere tijd van het jaar. Zeker na deze corona jaren, hebben we behoefte aan samen zijn en samen vieren. Met onze parades brengen we liefde en plezier in de buurt.

We hebben de basis-ingrediënten voor de parade op de plank liggen. De verlichte fabeldieren van Pretvormer en de straatorkesten van Stichting ACCU vormen de ruggengraat van de parade. Amsterdammers kunnen meedoen met deze parade met een geknutseld lichtobject of een lampje uit de kerststal. Muzikanten kunnen meespelen met de fanfares, daarvoor organiseren we extra repetities. Op de scholen en in de buurthuizen hangen we aankondigingen op, en sturen we berichten naar lokale (social) media zodat zoveel mogelijk buurtbewoners op de hoogte zijn en mee kunnen doen. Iedereen is welkom, geniet mee vanaf je balkon, langs de kant van de weg, of loop mee in de parade. 

 We stippelen een route uit door hartje stad en stellen een veiligheidsplan op.
 Met optocht begeleiders en verkeersregelaars zorgen we ervoor dat de parade goed verloopt. Daarbij plannen we de route zo dat we niet over drukke straten gaan of hoeven over te steken bij grote wegen.
 
Bekijk de Super Sint Maarten Parade: https://vimeo.com/192662880

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Tjitske Haank | 6 april 2021 14:18

Ik heb veel optochten en andere activiteiten van hen gezien in de loop der tijd. Ze zijn goed in het betrekken van de buurt, en omstanders. Ze doen altijd wat ze zeggen , zijn optimistisch en brengen vrolijkheid. Ik vind hun muziek ook geweldig !

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren