Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Stadstrandjes

Door: Henkie Hype
2 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:13

Het plan is beoordeeld als niet haalbaar en uitvoerbaar. Er is in een eerder stadium een soortgelijk verzoek binnengekomen bij de gemeente. Dit is besproken met het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum en afgewezen, omdat er veel bezwaren vanuit de buurt zijn gekomen vanwege de toeristenaantrekkende werking. Er is daarom door de gemeente gekozen om een plan te maken voor de vergroening van de damwanden. Dit plan 'Steigers in het Groen' zal binnenkort worden uitgevoerd.

Stadstrandjes in Mokum zijn ideale recreatie locaties. Zitten en genieten aan de grachten was nog nooit zo leuk voor particulier en horeca.

Al sinds 2018 heb ik een idee. 

Zet de ruimtes tussen de kademuren en de damwanden in als strandjes. Overal in het centrum worden kademuren hersteld. Damwanden worden er voor geplaatst en opgevuld met zand. Dit zijn ideale recreatie locaties.

Door middel van eenvoudige aanpassingen kunnen ze uitermate geschikt gemaakt worden. Een staalkabel aan de buitenzijde en een trapje voor tijdelijke aanleg bootje. Een vrolijke tijdelijke beschermingswand voor de kademuur (kunstenaars). Schoon zand, afvalbak en eventueel een trapje naar de straat. 

Voor de horeca zou het een ideale aanvulling kunnen zijn op het tekort aan terras (catering) ruimte en veel beter dan de huidige extra ruimte op parkeerplaatsen. Horeca ondernemers zouden ook kunnen helpen met extra faciliteiten (Dixi toilet, opslag, onderhoud, reiniging, energie en water). Toiletten in de openbare ruimte met name voor vrouwen zijn er niet of niet toegankelijk in de horeca locaties.

Nu op veel plaatsen, met name bijvoorbeeld het Vondelpark, de enorme toestroom van recreanten niet meer goed te reguleren is. Zou dit door meer spreiding  een enorme fijne aanvulling kunnen zijn in deze moeilijke corona tijd.

Bovendien kan het Amsterdam creatief en recreatief enorm positief op de wereldwijde (corona) kaart zetten, door te denken in oplossingen.

Onderstaand heb ik een paar posts geplaatst als voorbeeld.
In reacties kunt u uiteraard aanvullingen en opmerkingen plaatsen.

Henk (HYPE) Fischer

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nelleke de Boorder | 2 april 2021 15:32

Ideaal als aanvulling op de kleine terrassen. En... extra romantisch 's avonds laat.

Reageren


Dorine Bechtold | 2 april 2021 16:54

Heerlijk een plekje aan het water en hopelijk alleen voor bewoners

Reageren


LAM Buisman | 5 april 2021 14:38

Op zich aardig idee, maar houd het op rustige plekjes voor de omwonenden, beslist geen horecaterrassen. Binnenkort staat de stad daar weer overvol mee.

Reageren


Dick Matena | 5 april 2021 18:51

Extra gezelligheid, meer locaties en super mooi uitzicht

Reageren


Henkie Hype | 22 april 2021 20:21

Ze heten stadstrandjes Momenteel verwilderen ze, staan vol onkruid zijn in gebruik als hondenuitlaatstrook. Reiniging is er niet dus ligt het vaak vol met afval. Daarom mijn plan om het te gebruiken waardoor er beheer is. Vooral voor bewoners (kan sowieso al). Als ze bij horeca gelegen zijn dan kan deze voor extra voorzieningen zorgen, toiletten en sanitair etc Plus professioneel beheer. Extra terrasruimte is nu op parkeerplaatsen. Studenten/bootjes zijn er nu toch ook al en troep blijft liggen

Reageren


Elena Simons | 1 mei 2021 16:21

Heel feestelijk! Is het een idee om meteen de klimaatverandering om te keren, door hier groene strandjes van te maken? Met olivijnzand, zie de link hieronder. Via ClimateCleanup valt dit misschien wel voordelig te regelen ;-)

https://www.ecotoday.nl/dit-groene-zand-zou-alle-menselijke-co2-uitstoot-uit-de-lucht-kunnen-halen/

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
pieter poes | 7 april 2021 15:36

ervaring op andere plekken van de stad is dat aanleggende bootjes vaak overlast geven - s avonds laat drinkende studenten, die vervolgens hun blaas legen tegen de gevel. Hou het dus in ieder geval zeer zeer kleinschalig...

Reageren


Dienie Meijs | 21 april 2021 21:25

Er is al horeca genoeg. Gun bewoners de rust op een toch al drukke plej

Reageren


Michiel Perdeck | 26 april 2021 18:58

Dit trekt toeristen aan. Daar willen we juist vanaf!!

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren