Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Verfraaiing Bloemenmarkt Singel

Door: Ron de Jongr
2 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:13

Het plan om de daken van de marktstallen van de Bloemenmarkt te voorzien van een groen dak is als niet haalbaar beoordeeld omdat er geen toestemming van de eigenaren is voor dit plan. De bloemenmarkt is uitgegeven in erfpacht aan 16 verschillende ondernemers. Deze ondernemers zijn niet betrokken bij dit plan.

De huidige verkoop lokaties zijn een doorn in het oog voor velen, vergroening van de daken zou een mooie verbetering zijn.

-Verfraaiing uiterlijk bloemenmarkt op het Singel
-De huidige verkooplocaties zijn een doorn in het oog van bewoners en bezoekers en staan in schril contrast met de prachtige grachtenpanden.
-de Bloemenmarkt kan zijn historische betekenis weer enigszins terug krijgen. Vergroening van de daken past in het algehele vergroenings beleid van de gemeente.
-deze vorm van vergroening wordt op dit moment ook toegepast bij een aantal woonboten.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
rene gouweleeuw | 2 april 2021 12:02

Goed idee, of anders de hele bloemenmarkt verhuizen naar een andere lokatie. Bv nieuwe keizersgracht naast de hermitage, de centrale martkthallen, kop van java-eiland of waarom niet ergens in noord? Dit om het toerisme, wat ooit terugkomt, te spreiden.

Reageren


Andre Voorn | 2 april 2021 09:19

Als beheerder van div.appartementen op de Singel 516/ 518 een zeer goed plan om het stadgezicht speciaal daar op te fraaien.

Reageren


Harmke van de Fliert | 2 mei 2021 22:53

en dan gelijk weer een ECHTE bloemenmarkt op ECHTE dekschuiten.
Een andere optie is de hele bloemenmarkt opheffen. Zoals nu is te lelijk voor woorden!!!!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Eward Koning | 2 april 2021 13:00

In de Aanpak Binnenstad is opgenomen dat de Bloemenmarkt sowieso gerevitaliseerd moet worden. Dat gaat om zaken als aanbod, look&feel en beleving. Nu de daken vergroenen zou nét te vroeg zijn. Beter om samen met stadsdeel, ondernemers en bewoners hiervoor gezamenlijk een plan te maken en dit in de volledige breedte op te pakken. Er is inmiddels een projectgroep waarbij de BIZ Reguliersdwarsstraat is aangehaakt.

Reageren


LAM Buisman | 5 april 2021 14:27

Dit is geen verfraaiing. Daar is best wat beters op te verzinnen. Maar EERST een echte bloemen/plantenmarkt terug. Anders kun je het net zo goed slopen. Maar dat is niet iets voor centrumbegroot.maar voor de gemeente.

Reageren


Andre Voorn | 2 april 2021 09:20

Niet tegen maar voor verfraaing

Reageren


Jo-An Huisraad | 2 april 2021 09:27

Ik ben tegen want, IK HEB LIEVER DAT AL DIE VERKOOPLOKATIES VERDWIJNEN! Met een groen dakje erop scheelt niet veel, dan gaan wer van AFSCHUWELIJK NAAR LELIJK, GEEN VERSCHIL DUS! Naast dat het aanbod op de markt HELEMAAL NERGENS OP SLAAT (neem een voorbeeld aan de bloemenboeren aan de uiteinden van de markt. De rest heb ik echt geen boodschap aan. Gemeente dit is het juiste moment om wat terug te doen en afstand te nemen aan deze trieste toeristische markt die niks te bieden heeft.

Reageren
Ron de Jongr | 2 april 2021 10:08

Weer terug naar de oude bloemenmarkt en wijze van verkoop zou zeker veel beter zijn maar dat schijnt geen optie te zijn , dus als bewoners die dagelijks op de ondergescheten daken moeten kijken is dit al een hele vooruitgang , maar u heeft gelijk het kan altijd beter en het aanbod wat los van dit voorstel staat zou zeker verbeterd kunnen wordenBerend Brock | 28 april 2021 15:19

Dit lijkt me iets dat de ondernemers uit hun winst dienen te doen, niet dmv centrum begroot voor bewoners initiatieven. Gelukkig is de gemeente hier al mee bezig!

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren