Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Verhalen van de Wallen

Door: berber hidma
1 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is haalbaar. De activiteit Verhalen op de Wallen kan de sociale cohesie versterken door verschillende buurtbewoners, ondernemers, sekswerkers of andere betrokkenen met elkaar in contact te brengen en verschillende perspectieven te delen. De eerste editie was een geslaagde avond en geeft vertrouwen in de organisatie om dit nogmaals succesvol uit te voeren.

Verhalenavonden op de Wallen met bijzondere mensen die in de buurt wonen, werken of anderszins betrokken zijn.

Een sexwerker, een politie-agent, een buurtbewoner, een ondernemer, een toeristengids en een voormalig dakloze. Allemaal hebben ze een ander perspectief op het leven en dit bijzondere stukje stad. De verschillende verhalen en perspectieven van de wallen zijn uniek en fascinerend, maar zorgen ook voor onbegrip en polarisatie. Onder begeleiding van een professionele verhalenverteller wordt een bijzondere groep mensen klaargestoomd om een persoonlijk verhaal te delen op een podium. 
 
Boeiende verhalen die grappig, ontroerend en inspirerend zijn; uiteindelijk is de ontmoeting met de ander het belangrijkst. Door de stilte van corona maakten de mensen van de buurt weer kennis met elkaar, iets wat veel meer zou moeten gebeuren. Juist in deze tijden is het belangrijk om verbinding en empathie te voelen voor de ander, ook al heeft deze een totaal ander perspectief.
 
We organiseren 4 verschillende verhalenavonden op de Wallen met bijzondere mensen die in de buurt wonen, werken of anderszins betrokken zijn. De eindpresentaties zullen plaatsvinden op bijzondere lokaties op de Wallen, er zal ook een live-stream worden opgezet zodat de hele buurt kan meegenieten. Dit project word opgezet door Tours that Matter en Reinvent Tourism, de lessen worden verzorgd door Berber de Storyteller.
 
Voor een indruk van de avond die we afgelopen maart hadden georganiseerd: https://www.youtube.com/watch?v=CIwVvxvc6ac

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Elena Simons | 2 april 2021 18:49

De eerste editie was onvergetelijk! Prachtige manier om verschillende types uit de buurt als mens te leren kennen, ipv als politieman, sekswerker etc. Hier kunnen we nog veel aan hebben voor de algehele vriendschappelijkheid in de buurt.

Reageren


Carola S. | 6 april 2021 21:04

Wat een bijzonder mooie avond was dit! Zo'n initiatief verdient elke stad en elke wijk. Het zorgt voor meer begrip voor elkaar en een ruimere blik.

Reageren


Mirjam Boelaars | 13 april 2021 22:08

Iedereen heeft een bijzonder verhaal. Deze mensen werden goed begeleid om hun specifieke verhaal op een gevoelige manier te vertellen. Elk verhaal werd afgesloten door muziek van muzikanten uit de buurt zodat je wat je gehoord had kon laten bezinken. Deze serie verhalen smaakt naar meer. Een fantastische manier om mensen uit de buurt te leren kennen met hun diepere achtergronden.

Reageren


Yellie Alkema | 14 april 2021 17:06

fantastisch idee. ik schrijf zelf ook verhalen.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren