Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Project 'Maatje Tegen Eenzaamheid'

Door: Michel Odjo
27 maart 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als haalbaar beoordeeld. Het levert een positieve bijdrage aan de leefbaarheid op de Oostelijke eilanden

Stichting Curinesa wil buurtbewoners helpen, die zich eenzaam voelen door het sociaal isolement waarin zij verkeren.

WIE ZIJN WIJ

Stichting Curinesa staat voor cultuur, respect en integratie binnen de Nederlandse samenleving. Wij organiseren al ruim 12 jaar in samenwerking met verschillende andere (buurt) organisaties, diverse activiteiten voor alle doelgroepen op de Oostelijke Eilanden, de Kadijken en de Czaar Peterbuurt. 

HET PROJECT

Voor de Corona pandemie waren er al enkele buurtbewoners, die zich eenzaam voelden, omdat ze in een sociaal isolement verkeerden. Door de Coronamaatregelen is deze groep groter geworden. Men heeft vaak geen of weinig betekenisvolle sociale contacten. Hier zijn verschillenden oorzaken voor, o.a. ziekte, ouderdom, een verhuizing of een tekort aan financiële middelen kunnen een rol spelen. Wij van stichting Curinesa voelen ons genoodzaakt om extra aandacht aan deze doelgroep te besteden, door iets positiefs voor hun te gaan doen.

WAT GAAN WE DOEN

Buurtbewoners die vooraf geselecteerd zijn krijgen een gratis strippenkaart, waarmee ze kunnen deelnemen aan het project. De buurtbewoner wordt gekoppeld aan een vertrouwelijk maatje uit de wijk, die vergezelt bij een gekozen bezigheid. Het maatje kan een buurtgenoot zijn of een vrijwilliger van Curinesa. 
Er kan gekozen worden uit diverse activiteiten, zoals een restaurant, museum of bioscoop bezoeken, bijwonen van een muziek concert, een kapper/schoonheidsbehandeling ondergaan, uitje naar de dierentuin, wandeling maken etc.
Elke activiteit waaraan is deelgenomen wordt afgestempeld op de strippenkaart. 

DOEL

Buurtbewoners in contact brengen met anderen, waardoor zij uit hun sociaal isolement komen en weer deelnemen aan het sociale leven.
Een positieve bijdrage leveren aan de samenhorigheid en de verbinding tussen buurtgenoten binnen de eerder genoemde wijken. Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Diny Bakker | 29 maart 2021 15:29

Er zijn best veel eenzame en oudere mensen bij ons in de buurt die wat aandacht en liefde kunnen gebruiken. Met elkaar kunnen we er een mooie buurt van maken. Ook voor jonge gezinnen met weinig geld is het leuk iets extra's te doen.

Reageren


Mario Raadwijk | 30 maart 2021 01:52

Wanneer je tegen eenzaamheid bent, ben je (wat mij betreft) automatisch voor verbinding! Ik woon zelf in een ander deel van het Centrum en hoop dat op basis van het succes van dit project het concept spoedig uitgerold kan worden naar andere delen van het centrum en daarbuiten. Mijn stem hebben jullie! Verbind ze ❤️💪🏾!

Reageren


Henry Kloostra | 31 maart 2021 16:30

Mooi initiatief.
Eenzaamheid laat mensen ineen schrompelen.
Al hun vaardigheden en kennis gaan verloren.
Ontmoeten is leven.

Reageren


ankie de groot | 22 april 2021 22:05

Ik ben voor want in deze buurt is het wel nodig om elkaar beter te begrijpen en te leren kennen, zeker na die schietparty op het buurthuis hebben mensen uit deze buurt behoefte aan gezelligheid en positiviteit! En Michel Odjo kan dat als geen ander!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren