Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan heeft niet genoeg likes gehaald om door te gaan naar de haalbaarheidstoets.

Vergroenen Lijnbaansgracht

Door: Dimitri Ogg
24 maart 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Dit plan kreeg minder dan 50 likes in de eerste ronde, waardoor het helaas niet in aanmerking kwam voor de haalbaarheidstoets.

Vergroenen van de kades en de gracht van de Lijnbaansgracht tussen Spiegelgracht en Vijzelgracht, voor een prettiger en gezonder stadsbeeld.

Vergroenen van de kades en de gracht van de Lijnbaansgracht tussen Spiegelgracht en Vijzelgracht met mini-tuintjes en drijvende tuinen. Dit zorgt voor een prettiger stadsbeeld en een gezondere stad. 
Op de kades kan het groen in plaats komen van parkeerplaatsen. Er kunnen ook plekken gecreëerd worden waar een terrastafel neergezet kan worden.
Op het water kunnen drijvende tuinen vooral gelegd worden aan de achterkanten van de grote kantoorpanden aan de zuidzijde (Weteringschanszijde) van de Lijnbaansgracht en ook aan de noordzijde ter hoogte van het gebouw waarin de AFM en Booking.com gehuisvest zijn. Dat zijn geen ligplaatsen voor sloepen of andere boten.
Het resultaat is dat de Lijnbaansgracht een mooiere gracht wordt, zowel bezien vanaf de kades als vanaf het water. Bovendien zullen alle planten de galm verminderen van harde geluiden.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren