Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

De Bakfiets voor Amsterdam

Door: Willem Dieleman
23 maart 2021
Centrum Begroot | 1 jul. 2021, 12:05

Er heeft een heroverweging plaatsgevonden op verzoek van de stadsdeelcommissie. Dit plan is in de heroverweging alsnog haalbaar bevonden. De indiener heeft andere stichtingen benaderd die de fiets ook willen gebruiken. Hierdoor wordt de fiets alsnog ter beschikking gesteld voor meerdere doelen.

Een bakfiets, een grote stapel pannenkoeken en een videoserie over de bewoners van het centrum.

We nodigen mensen uit om in ieder geval een keer per maand met de bakfiets door de stad te fietsen en pannenkoeken te bakken of uit te delen. De fietstocht eindigt bij een goed doel, waar de mensen ook wel een pannenkoek lusten: bijvoorbeeld een dak- of thuisloze opvang, een verzorgingshuis of een buurthuis. We werken samen met lokale goede doelen, zoals De Regenbooggroep en Serve The City. Dit hebben we al een paar keer gedaan, en heeft altijd veel succes bij deelnemer als ontvanger. 

 

Daarnaast moet het echt een Amsterdamse Bakfiets worden. Dat willen we bereiken door de bakfiets beschikbaar te stellen voor bewoners die een maatschappelijk initiatief wil organiseren. Gebruik de bakfiets als podium om muziek te maken voor de stad, organiseer een feestje voor kinderen die in armoede leven, speel een spelletje in de bakfiets met eenzame ouderen of om zaadjes uit te delen en te zaaien voor de bijen. Zolang het een leuk, lief en ludiek evenement is en voorbijgangers aanzet tot denken (en niet commercieel), kunnen bewoners de bakfiets gebruiken.

 

Waarom met pannenkoeken en waarom in een bakfiets? Iedereen kan pannenkoeken bakken, uitdelen en opeten. Pannenkoeken staan voor het simpele geluk waar iedereen van kan genieten, het is een ijsbreker waarmee je iedereen mee bereikt. Pannenkoeken uitdelen is het begin van Amsterdam een beetje liever en gezelliger te maken. Deze simpele gezelligheid is iets dat Amsterdam niet uit het oog mag verliezen. 

De klassieke bakfiets staat voor het traditionele Amsterdamse vervoersmiddel om vracht te vervoeren. Met de Amsterdamse Pannenkoekenbakfiets willen we mensen vervoeren. Niet van a naar b, maar met mooie initiatieven van Amsterdammers. Zo wordt de bakfiets een speelse manier waarop mensen met andere ogen hun stad bekijken. 

 

Help ons daarom de pannenkoekenbakfiets een icoon te worden in de Amsterdamse binnenstad, waarbij mensen direct denken aan vrijgevigheid, verbinding en gezelligheid. Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Paul Knieriem | 26 maart 2021 23:27

Vraag is er ook commercieel gewin achter dit plan?

Reageren
Willem Dieleman | 9 april 2021 11:25

belangrijke vraag, maar er zit geen commercieel gewin achter. Ik ben een stichting in oprichting, heb al jaren gratis pannenkoeken gebakken voor Amsterdammers. De bakfiets wordt bovendien voor iedereen te lenen voor een maatschappelijk doel.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren