Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Overkluizing IJtunnel PrinsHendrikkadeFoeliestraat

Door: Ronald Prent
22 maart 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het initiatief om deze plek leefbaarder en visueel interessanter te maken en ook het grote gebaar wordt gewaardeerd. Echter wordt het plan niet haalbaar geacht binnen de kaders van Centrum Begroot: Het is niet binnen een jaar uitvoerbaar. Het kost naar verwachting ook meer dan 300.000 euro. Ook kunnen bomen niet groeien op een brug. Er lopen al verschillende trajecten rondom deze locatie, zoals vergroening Valkenburgerstraat en ligt de Nota van uitgangspunten Prins Hendrikkade ter inspraak. Wellicht kan de indiener daar in mee.

Een groene of bebouwde entree komt de leefbaarheid en de sociale en visuele verbinding ten goede en de gevelrij wordt optisch hersteld

Een groene oase (plantsoen en bomen) en/of spraakmakend entree-gebouw komt de leefbaarheid, sfeer, beschutting en identiteit daar ten goede en de onderlinge maatvoering/harmonie van de ooit bruut doorbroken gevelrij wordt hersteld.
Een bomenrij daar op die dan brede plek doet al wonderen maar een verlengde overkapping/overkluizing over de IJ tunnel is een structurele verbetering en biedt dan ruimte qua leefbaarheid, veiligheid, vormgeving en identiteit: sociale en visuele verbinding van de buurten wat thans nog een no- go gebied is.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Martin Gerssen | 19 april 2021 12:17

Mij heb je! Ik ben altijd blij als ik levend de Spar haal :-)

Reageren


Jet Willers | 13 april 2021 17:21

Vóór, dat geeft je bij het binnenrijden van de stad meteen het stadsidee, in plaats van het voortzetten van een snelweg met andere middelen. Zou de veiligheid ten goede kunnen komen en sluit beter aan op de boulevardplannen voor de Prins Hendrikkade.

Reageren


manu hartsuyker | 19 april 2021 11:40

Ja, ik ben voor want de Valkenburgerstraat moet van racebaan naar stadsstraat. Het moet worden De Groene Loper, het groene entree tot de stad. De verbinder tussen CS en Kattenburg/Marineterrein en leidend naar de
oostelijke binnenstad met haar vele mooie gebouwen, scholen, parkjes, musea, Artis, Hortus, Stopera. En een groene fietszone.

Reageren


Alper Cayhan | 19 april 2021 12:45

Wat een fantastisch plan! ❤️ In plaats van een verkeersknooppunt is deze toekomstige groene entree een symbolische toegangspoort: hèt visitekaartje van Amsterdam!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren