logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2020

Je kunt dit voorstel nu liken

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit voorstel en zorg dat het minimaal 50 likes haalt.

Get Connected

Door: Peter van der Meer
25 maart 2020

Ik ben sociaal installatiekunstenaar en portretfotograaf. Ik gebruik fotografie om de saamhorigheid in Amsterdam te verhogen.

Get Connected

Get Connected is een evenement met Amsterdammers, voor Amsterdammers en op initiatief van een Amsterdammer. Onze stad verandert snel. Jongeren komen nauwelijks in contact met jongeren uit andere stadsdelen en met jongeren met een andere culturele of religieuze achtergrond. 

In Get Connected wil ik als fotograaf jongvolwassenen van Amsterdam inspireren om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Jongvolwassenen uit zeven Amsterdamse stadsdelen gaan elkaar onder begeleiding portretteren. Om elkaars persoonlijkheid in een portret weer te geven moeten ze elkaar beter leren kennen. Dit vergroot de onderlinge betrokkenheid. 

De foto’s komen op billboards, 16 billboards gaan door de stad reizen. Het wordt een openbare expositie en het wordt een plaats om elkaar te ontmoeten. 

Zo mogelijk wordt Get Connected gelinkt aan reeds bestaande culturele evenementen.

Mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten, krijgen met Get Connected een inkijkje in elkaars leven.
 
Eerdere projecten

Nelis, over een goede vriend die BN’er wilde worden, het werd, en die zijn invloed toen gebruikte voor betere zorg voor verstandelijk gehandicapten in Amsterdam. Nelis werd Burgemeester van de Hazenstraat. 

Dit project lukte dankzij meerdere bedrijven die het project financieel steunden. Er was hulp van o.a. leerlingen Altra college, Roc banketbakkerschool Elandsstraat, Saarein, Cafe de Jordaan, Gemeente Amsterdam ( burg. Cohen), talloze optredens van o.a. Imca Marina, Dries Roelvink, kinderen van de 14e montessori School, Scheltema Boekhandel etc. 

Joost, over een goede vriend en buurman die op jonge leeftijd ALS kreeg, die niet naar het ziekenhuis wilde. 14 vrienden stonden hem 2 jaar bij in een taaie strijd. Ook de buurt werd ingeschakeld. Joost kon thuis sterven.
 
De Dames, project over 45 Dames, tussen 70-104 jaar, uit drie wijken. De Jordaan, Zuid en Zuidoost. Ze kwamen samen in een grote expositie, ze ontmoeten elkaar, nieuwe verbindingen werden gemaakt. Niet alleen de oudere dames ontmoeten elkaar, ook leerlingen van omliggende scholen kwamen kijken. Ze kregen een vragenlijst, beoordeelden een foto, nadat vragenlijst was ingevuld, kwam de dame in het echt tevoorschijn…
 
Aan het wapen van Amsterdam heb ik een extra andreaskruis toegevoegd, dat van Saamhorigheid.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel