logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2020

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Red levens met een AED op Het Claverhuis

Door: Marleen Knops
3 maart 2020

Een AED aan de buitenmuur van Huis van de Buurt Het Claverhuis, toegankelijk voor de hele Jordaan, inclusief reanimatie en AED training

Met een AED wordt de overlevingskans op een hartaanval bijna verdubbeld 

Aan de buitenmuur van Huis van de Buurt Het Claverhuis willen we een AED (een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een reanimatie van een persoon met een hartstilstand). Deze AED is toegankelijk voor alle AED getrainde mensen uit de buurt en is aan de muur bevestigd in een gesloten kast. Deze kast kan geopend worden met een code. 

Vanuit het Het Claverhuis wordt er (op verschillende momenten) een AED en reanimatie cursus gegeven voor iedereen in de buurt die hier interesse in heeft. Iedereen die de cursus heeft gevolgd, krijgt een diploma en de code voor de kast van de AED zodat deze uit de kast gehaald kan worden wanneer nodig. 

Daarnaast wordt er actief aangespoord bij iedereen die de cursus volgt om burgerhulpverlener te worden zodat de Jordaan, omgeving Elandsgracht, een betrouwbare hulpverleners groep heeft en hier ook een beroep op kan doen. De AED is dag en nacht bereikbaar wanneer deze nodig is. 

Dus stem op het AED plan voor Het Claverhuis waarbij de buurt rond de Elandsgracht zorg draagt voor elkaar en waarbij in geval van nood de buurman voor je klaar staat. AED, daar red je levens mee.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Mohammed Arfaoui | 4 maart 2020 11:41

Helemaal mee eens.
Dit bevordert betrokkenheid van buurtbewoners met hun buurt en mede bewoners, het versterkt sociale cohesie in de wijk en het werkt als preventie middel tijdens calamiteit in de wijk.

Reageren


Judith Franssen | 4 maart 2020 12:59

Ik citeer meneer Bosman die geen internet heeft:
"Ik ben Jan Bosman, 94 jaar, en heb 45 jaar vrijwilligerswerk gedaan in het Claverhuis. In 2018 heb ik een hartinfarct gehad en mijn leven is gered door een AED, dit gebeurde voor het hoofdbureau van de politie. Zo'n kastje redt levens en daarom zou dit op zo veel mogelijk plekken opgehangen moeten worden."

Reageren


Marleen Knops | 3 maart 2020 16:35

Een AED redt mensenlevens. Hoe meer mensen kunnen reanimeren en met een AED om kunnen gaan hoe groter de overlevingskans bij een hartaanval. Samen kunnen we het percentage aan hartaanval overlevers omhoog krijgen.

Reageren


Noor van Eik | 3 maart 2020 19:32

Heel goed plan en brood nodig.

Reageren


w soesman | 4 maart 2020 09:39

heel goed plan.moet er zsm komen.

Reageren


Ceciel Hekkens | 9 maart 2020 11:10

Het verdubbeld de overlevingskans bij een hartaanval... ideaal voor zo'n buurtplek

Reageren


Monique Angel | 10 maart 2020 08:17

Ik ben voor. Er is geen reden te bedenken om het niet te doen.

Reageren


Pieter van der Laan | 11 maart 2020 10:43

Een AED kan levensreden, de AED is 24 uur beschikbaar.

Reageren


Ferdgie Imambaks | 12 maart 2020 12:57

AED, daar red je levens mee......

Reageren


tivo beunk | 12 maart 2020 16:44

Wij hebben als Claverhuisteam al een s een keer een rondje gedaan op zoek naar de dichtstbijzijnde AED .we kwamen uit bij Albert Heyn maar de medewerkster en anderen hadden geen idee waar het ding zich bevond.....dan is het al een beetje te laat mijns inziens. Het Claverhuis is een buurthuis waar veel oude mensen met plezier komen maar zij zijn ook direct degenen die in de risico groep vallen. Het is dus eigenlijk vanzelfsprekend dat een AED direct voorhanden is

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel