Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Reisbureau Buren

Door: Harm Puite
14 mei 2019
Centrum Begroot   |   10 juli 2019 14:00

Om in aanmerking te komen voor de haalbaarheidstoets had een plan 50 likes nodig. Er zijn voor Centrum Begroot 53 plannen ingediend die minder dan 50 likes kregen. Dit plan is daar één van en daarom is het - helaas - afgevallen.

Buren beheren al jaren samen het kleine inloophuis Czaar51 aan de CzaarPeterstraat. Het Buurt Reisbureau biedt in de schoolvakantie 1 daagse groepsreizen.

Een grote groep buurtbewoners van de CzaarPeterbuurt en Oostenburg beheert al jaren samen een inloophuis waar ze eigen activiteiten organiseren. Bijna iedereen moet rondkomen van een minimum inkomen en het ruime huis biedt mogelijkheden die in het eigen vaak kleine huis niet mogelijk zijn zoals met buren samen eten of gezellig spelletjes doen of iets nieuws leren. Met een bijdrage uit Centrum Begroot kan een eigen Buurt Reisbureau iets bijzonders toevoegen: samen de wereld verkennen buiten de eigen buurt en de eigen stad door 1- daagse groepsreizen aan te bieden. Daardoor kan tegen een kleine eigen bijdrage samen met buurtgenoten Nederland worden verkend en wordt vakantie vieren mogelijk zoals nooit kan met alleen een minimuminkomen. Door samen de eigen buurt voor een dag te verlaten wordt de onderlinge band verstevigd door het samen ontdekken en beleven. Een soort Schoolreisjes voor volwassenen!


Argumenten

Argumenten voor

Harm Puite | 14 mei 2019 14:30

iedereen wil wel eens op vakantie!

Natasha De Haan | 19 mei 2019 17:30

Nederland ontdekken, en tegelijkertijd bouwen aan je contacten in de buurt. Zeker in een buurt waar velen niet in Nederland geboren zijn, twee vliegen in 1 klap!

Theo Schoof | 21 mei 2019 21:46

omdat het een fantastisch idee is!

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Start Info Inspiratie Plannen