Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Fietssluis Touwbaanpark

Door: R Brouwer
8 mei 2019
Centrum Begroot   |   10 juli 2019 14:00

Om in aanmerking te komen voor de haalbaarheidstoets had een plan 50 likes nodig. Er zijn voor Centrum Begroot 53 plannen ingediend die minder dan 50 likes kregen. Dit plan is daar één van en daarom is het - helaas - afgevallen.

Over het fietspad rijden geregeld automobilisten op hoge snelheid achteruit. Daarom moet er een fietssluis met nietjes komen, of een afbakening met paaltjes.

Het probleem
Het fietspad door het Touwbaanpark is gevaarlijk, omdat er te vaak automobilisten op hoge snelheid achteruit rijden. Daarom moet er een fietssluis met 'nietjes' komen, of op zijn minst een duidelijke afbakening met paaltjes.

Aan de ene kant van de brug, waar de Poolstraat begint, staat al wel een fietssluis met 'nietjes'. Geen automobilist die hier per ongeluk inrijdt. Maar aan de andere kant, bij de Oostenburgervoorstraat, staat (of liever: stond) alleen een zielig paaltje aan de rand van het fietspad. 

Vanuit deze kant rijden dan ook geregeld auto's, waaronder taxi's en zelf een enkel verdwaald politievoertuig, het fietspad op om pas op het hoogste punt van het bruggetje te ontdekken dat ze verderop echt niet verder kunnen, door de eerder genoemde fietssluis.

Deze auto's rijden daarop achteruit terug over het fietspad, vaak met een behoorlijke snelheid. Of er, behalve het eerder genoemde paaltje, al slachtoffers gevallen zijn durf ik niet te zeggen. Wel heb ik al een paar bijna-ongelukken zien gebeuren.

De oplossing
Dit is eenvoudig op te lossen door een tweede fietssluis bij het begin van het fietspad, of op zijn minst een groter aantal paaltjes. Het beeld voor automobilisten moet meteen duidelijk zijn: dit is geen doorgaande route.


Argumenten

Argumenten voor

Marcelline Hos | 13 mei 2019 20:13

Ik ben voor, want de situatie nu is levensgevaarlijk! Gauw iets aan doen!

marlies rouweler | 15 mei 2019 21:04

veiligheid eerst voor voetgangers en fietsers, dus: goed plan!

Jan Pieter Nepveu | 15 mei 2019 22:34

Ik ben tegen een fietssluis (erg hinderlijk voor fietsers) maar wel voor het weren van onnozele automobilisten. Desnoods met een paaltje, mits uitgevoerd volgens de bestaande richtlijnen zodat fietsers er niet tegenaan rijden.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Start Info Inspiratie Plannen