Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

AED red je levens mee!

Door: Arlinie Verburg
7 mei 2019
Centrum Begroot   |   10 juli 2019 14:00

Op Centrum Begroot zijn veel verschillende, leuke plannen ingediend. Alle haalbare plannen, de plannen die bijdragen aan een verbinding tussen buurtbewoners of de leefbaarheid van de buurt verbeteren, zijn voorgelegd aan de stadsdeelcommissie. Omdat de stadsdeelcommissie het aantal haalbare plannen te overzien vindt en de keuze aan de bewoners wil laten, gaan alle 53 haalbare plannen door naar de stemfase. De plannen die doorgaan naar de stemfase zijn met een éénmalige bijdrage van maximaal € 200.000 te realiseren binnen de termijn van 1 jaar.

Aanschaf 2x AED voor bij Witte Boei en speeltuin Wittenburg daar redden we levens mee.

Vrijwilligers van speeltuin Wittenburg / Witte Boei hebben bhv gehad en beseffen maar al te goed dat een AED dichtbij in de buurt levens kan redden. Hoeveel meer verbindend kan dit zijn? Zoveel ouderen en kinderen in de buurt....De dichtsbijzijnde AED is nu bij de Abert Heijn. Het zou mooi zijn als er op meerdere locaties een aanwezig is. Nu voor u wellicht nog niet noodzakelijk maar zeer waardevol als het erop aan komt. Zo helpen wij elkaar.


Argumenten

Argumenten voor

Sanne van Oosten | 7 mei 2019 16:49

Wat goed dat jullie dit initiatief nemen. Schandalig dat er tot nu toe maar nog zo weinig AED mogelijkheden zijn op Wittenburg. Samen in je buurt levens redden, veel verbindender kan ik het ook niet bedenken :-)

Philip de Jong | 7 mei 2019 17:19

Het is belangrijk dat er op voldoende plekken AED's beschikbaar zijn, en de Witte Boei en de Speeltuin zijn daar goede plekken voor.

Chiraz Troudi | 7 mei 2019 21:52

Ik ben voor want, reanimatie is cruciaal in de eerste minuten en vergroot de overlevingskans. Gezien de dichtbijzijnde AED bij Albert Heijn is, kunnen de eerste cruciale 10 minuten voorbij gaan alvorens de AED aanwezig kan zijn in de omgeving van Speeltuin Wittenbug.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Start Info Inspiratie Plannen