Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Vernieuwing Informatieborden op de Kadijken

Door: Angelie Weber
7 mei 2019
Centrum Begroot   |   10 juli 2019 14:00

Op Centrum Begroot zijn veel verschillende, leuke plannen ingediend. Alle haalbare plannen, de plannen die bijdragen aan een verbinding tussen buurtbewoners of de leefbaarheid van de buurt verbeteren, zijn voorgelegd aan de stadsdeelcommissie. Omdat de stadsdeelcommissie het aantal haalbare plannen te overzien vindt en de keuze aan de bewoners wil laten, gaan alle 53 haalbare plannen door naar de stemfase. De plannen die doorgaan naar de stemfase zijn met een éénmalige bijdrage van maximaal € 200.000 te realiseren binnen de termijn van 1 jaar.

Op knooppunten in de buurt staan twee informatieborden die aan vernieuwing toe zijn en die bewoners informeren over wat er in de buurt te doen is.

Vorige week hebben we er het affiche van de vrijheidslunch Kadijken in gehangen, zodat veel mensen ervan op de hoogte zijn. En dat werkt omdat bijna iedereen hier langs komt en dus  de hoogte KAN zijn. Veel informatie gaat digitaal. Maar er zijn nog altijd bewoners die niet digitaal zijn en zij die dat wel zijn worden overvoerd met informatie. Sinds het wijkcentrum is opgeheven worden de borden niet meer door de buurt onderhouden, maar doet de Oosterkerk dat. Zij doen dit prima, maar er kan veel meer en bovendien zijn de kasten aan onderhoud en nog beter aan vernieuwing toe. Dit zou de communicatie over initiatieven uit de buurt ten goede komen en het kan ook- samen met de Oosterkerk- door een klein groepje bewoners  beheerd worden. Ik stel dan ook voor om een bijeenkomst te organiseren en bewoners die dichtbij wonen vragen om toezicht te  houden.
Ik hoop dat de termijn om stemmen te winnen verlengd wordt, want dit is een klein project, dat veel bewoners op de hoogte kan houden en kan verbinden en het vergroot de participatie.


Argumenten

Argumenten voor

margreet scholten | 7 mei 2019 17:17

ik kijk altijd op dit broom te weten wat er is

M Bervoets | 7 mei 2019 21:31

Het is fijn om info over de buurt te lezen!!! Er zouden er meer moeten komen.b.v ook op het eind van Wittenburg of Kattenburg bij de marinierskade of Windroosplein.

cassandra gase | 8 mei 2019 05:51

werd tijd! want de oude borden zien er niet uit

Sanne van Oosten | 8 mei 2019 09:09

Dit zou echt heel erg goed kunnen gaan werken! Ik stem voor!

Henny Mezach | 9 mei 2019 11:32

Ik ben voor, goed voor de verbinding op de Eilanden en Kadijken

marijke de vries | 10 mei 2019 21:13

zo blijven zoveel mogelijk mensen op de hoogte

marlies rouweler | 15 mei 2019 21:02

GOED plan, want dan is voor ieder uit de buurt (en ook toeristen) zichtbaar wat er te beleven valt in de buurt (niet ieder heeft nl facebook, leest mailnieuwsbrieven etc.). M.i. mogen er nog meer borden"op de Oostelijke Eilanden bij komen en door meer instellingen gebruikt gaan worden.

Judith de Vries | 19 mei 2019 09:41

Dit bord is echt heel erg nodig aan vernieuwing toe.
Geen gezicht zo.

Annette van den Berg | 22 mei 2019 15:56

in het dagelijkse voorbijlopen zie je meteen informatie over concerten en soms ander buurtgebeuren. Heel fijn en bij twee uit/ingangen naar/van de Kadijken. Eerder meer dan minder informatie

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Start Info Inspiratie Plannen